Workshop: Voetbal en media

Vandaag en gisteren heb ik in Utrecht een internationale workshop gevolgd over voetbal en de media (programma). Het is opvallend hoe weinig onderzoek er is gedaan naar de relatie tussen media en voetbal, omdat voetbal een van de grootste soorten van ‘volksvermaak’ is, vele mate groter dan bijvoorbeeld film.
Een leuk voorbeeld is het ontstaan van een nieuw soort supporter die niet persé is gebonden aan de plaats waar hij vandaan komt. Zo bleek deze Duitser een fan te zijn van het Nederlandse voetbal. (Hij liever dan ik op dit moment!)

3 comments
  1. Eggo heeft er zeker ook mee te maken 🙂

  2. Natuurlijk… Zie je ‘m niet zitten naast de Duitser in het oranje?

  3. Had je niet ff in kunnen zoomen? ;-DDDDD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *