Armstrong en het Amerikaanse winnen

Lance Armstrong is gisteren voor de zesde keer de winnaar geworden van de Tour de France. Een prestatie die niemand voor hem heeft geleverd en toch is niet iedereen enthousiast. Ik ook niet. De manier waarop Lance heeft gewonnen heeft namelijk weinig glans. We weten dat voor Amerikanen alleen het harde resultaat geldt, maar in Europa (en vooral in de wielerwereld) geldt het verhaal erom heen. Europeanen willen een heroïsche strijd met spanning en sensatie om een legende te creëren. Laten we hopen dat Lance volgend jaar niet meedoet, of net zoals iedereen meer fietst dan alleen de Tour.

1 comment
  1. Er is dit jaar wel meer media-aandacht geweest voor de Tour de France heb ik het idee. Het leek wel of iedereen de Tour volgde en iedereen had er wel een mening over.
    Ik was inderdaad ook niet zo enthousiast. Ik weet niet hoe dat komt, want hij is toch weer met een hecht team 1e geworden en is zelf ook erg diep gegaan. Misschien missen we inderdaad wel de heroische ritten en vervallen we nu al in het ‘schumacher-syndroom’ van de formule 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *