Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Maar niet in Well! De plaatselijke pastoor heeft de sinterklaasviering in zijn parochiekerk verboden, zo meldt het AD. De pastoor vertelde dat hij zijn kerk alleen nog maar voor kerkelijke zaken wil gebruiken. Ik denk dat hij z’n huiswerk niet goed heeft gemaakt.

In het Noord-Limburgse Well is commotie ontstaan omdat pastoor B. Clemens de traditionele sinterklaasviering in zijn parochiekerk verboden heeft.
Volgens veel inwoners is de pastoor hiermee te ver gegaan. Ingezonden brieven in het plaatselijk weekblad Well aan de Maas liegen er niet om. Als de pastoor meer van dit soort beslissingen neemt, komt er binnenkort geen ouder, laat staan een kind, nog in de kerk, waarschuwt een van de verontwaardigde briefschrijvers.
Volgens de werkgroep Buitenschoolse Activiteiten in Well weigert de pastoor sinterklaas, omdat hij zijn kerk alleen nog maar voor kerkelijke zaken wil gebruiken. En daar hoort sinterklaas, toch een katholieke heilige, blijkbaar niet bij. Pastoor Clemens was niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: Algemeen Dagblad

1 comment
  1. Gelukkig vieren we het in Kessel
    nog iets zuidelijker, geen last van pastoors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *