Den Haag Vandaag: Hirsi Ali vs. softwarepatenten

De strijd tegen de Islam van Ayaan Hirsi Ali is de hype van het moment in de nieuwsverslaggeving van politiek Den Haag in Hilversum. Zo bracht Den Haag Vandaag vanavond over het terugtrekken van Submission van het Rotterdamse Filmfestival. Een paar interviewtjes met twee Kamerleden en een staatssecretaris en een item is gemaakt.
Geen woord over het Kamerdebat van vandaag over de problematiek van de Europese softwarepatenten en de Nederlandse rol daarbij, terwijl er volgens Webwereld de vonken ervan afvlogen.

Regering wil niet dwarsliggen bij patenten
Donderdag, 27 januari 2005 – De Polen moeten het weer alleen doen. De Nederlandse regering gaat niet dwarsliggen als het voorstel voor Europese softwarepatenten maandag op de raadsagenda wordt gezet. (…)
De hoofdelijke stemming was het dramatisch sluitstuk van een debat waarbij de gemoederen af en toe hoog opliepen. Zo verweet PvdA-kamerlid Martijn van Dam staatssecretaris Karien van Gennip ‘enorme koppigheid’. Hij noemde haar opstelling ‘respectloos naar de Europese democratie’. Ook GroenLinks, SP en D66 verweten Van Gennip een gebrek aan respect voor het democratisch proces. (…)
Van Dam hekelde de manier waarop staatssecretaris Van Gennip met deze motie omgaat. “Haar opstelling heeft niets te maken met het ruimhartig uitvoeren van mijn motie. De staatssecretaris staat gewoon achter het huidige voorstel voor softwarepatenten. Het getuigt allemaal van weinig respect voor de Tweede Kamer.”
(Bron: WebWereld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *