GeenStijl.nl: Politie-onderzoek lekt via internet

GeenStijl.nl ontdekte gisteren dat een medewerker van justitie geheime informatie per ongeluk deelde met een p2p-programma. Het zou gaan om een onderzoek naar mensensmokkel, inclusief uitgeschreven telefoongesprekken en smsjes.
Inmiddels is het nieuws (met een nette bronvermelding) opgedoken in het journaal en andere traditionele media.

Voor de nieuwsgierigen onder u: In het inmiddels door ons afgedragen document van 75 pagina’s wordt een internationaal operende groep criminelen minutieus in kaart gebracht. Zo wordt ieder afgeluisterd telefoongesprek (vele honderden) tot in detail omschreven. Ook worden personen gevolgd en houden rechercheurs het SMS-verkeer tegen het licht. Zelfs de auto’s waaronder een peilzender is gemonteerd, staan keurig vermeld. Verder talloze adressen, telefoonnummers en namen van verdachten en agenten.
(Bron: GeenStijl.nl)

De vraag is nu: Is dit een geval van civic journalism van weblogs? Of zou dit nieuws ook zonder weblogs zijn weg hebben weten te vinden?

1 comment
  1. Waarschijnlijk zal GeenStijl dit brengen als een spectaculaire onthulling, en er zal morgen in de krant zo’n klein kantlijnberichtje aan worden gewijd.
    Ik denk dat de traditionele media vaak hun schouders ophalen over internet-gerelateerd nieuws. Maar daarnaast doen weblogs ook veel te overdreven over een bescheiden onthulling.
    En daarna maar zeiken dat de traditionele media ze negeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *