Raadsleden vertellen over hun weblog

Nienke Mulder, student aan de Universiteit Twente, organiseerde gisteren een bijeenkomt van vijf webloggende raadsleden op het stadhuis in Eindhoven. Voor haar afstudeeronderzoek is Nienke op zoek naar de communicatieve waarde van webloggende politici. Wat zijn de beweegredenen om met een weblog te beginnen? Waarover kun je wel en niet schrijven?
De antwoorden kwamen vanavond van René Kerkwijk (GroenLinks Eindhoven), Guus Krähe (PvdA Zaltbommel), Ricardo Kamperveen (D66 Eindhoven), Theo Cornelissen (SP Rotterdam) en Eric van den Dungen (VVD Waalwijk), donderdag is er nog een bijeenkomst in Utrecht.

Het is erg grappig om te zien hoe snel de raadsleden zelf weer berichten over deze bijeenkomst op hun eigen weblog.

Discussie over weblogs en persoonlijke websites
De griffier van de gemeente Eindhoven deed vanavond de verslaglegging. Het werd een boeiend gesprek waar ervaringen en tips werden uitgewisseld. Hoe ver kun je gaan met een weblog? Hoe persoonlijk wil of kun je het maken? Welke risico’s kleven er aan het anarchistische dat het internet toch nog steeds kenmerkt?
(Bron: René Kerkwijk)

Digitale Politici doen het beter
Deels zijn er overeenkomsten tussen de webloggende politici. Zo gaf iedereen feitelijk aan dat ze op hun website hun persoonlijke mening geven, dus zonder ruggespraak met de “partij”. En dit moet ook kunnen vonden de aanwezige. De enige beperking die ik mezelf opleg, is wat ik al dan niet fatsoenlijk vind.
(Bron: Ricardo Kamperveen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *