Raadsleden vertellen over hun weblog II

Gisteravond was de tweede bijeenkomst van webloggende raadsleden in Utrecht. Ik vond het erg opvallend dat de gesprekken enorm verschilde van de eerste avond. Was men het bij de bijeenkomst in Eindhoven het vrijwel altijd met elkaar eens, in Utrecht was er veel verschil van mening. Zo dacht men anders over de ‘macht’ die een politieke organisatie heeft om wat te zeggen over de weblogs van raadsleden. Aanwezig bij de discussie in Utrecht waren Sarrana Maureau (GroenLinks Amsterdam Oud-West), Linda Rose Smit (VVD Den Helder), Ruud Schulten (VVD Amersfoort) en Raphael Smit (Leefbaar Amersfoort).

Onderzoek naar politieke weblogs
Gedeeltelijk een feestje der herkenning, gedeeltelijk ook heel zichtbaar dat iedereen zijn eigen stijl, aanvliegroute en opvatting heeft over het webloggen.
Voor mij werd het verschil in webloggen tussen raadlid en bestuurder wel heel zichtbaar. Ik neem en ervaar duidelijk veel minder ruimte in het neerzetten van opvattingen dan de raadsleden.
Gezien de politieke krachtenverdeling bij de aanwezigen wel jammer dat nou net Links met de bestuurlijke bedachtzaamheid aanwezig was.
(Bron: Sarrana Maureau)

De stem van
Leuk wel om te zien hoe in verschillende gemeentes en verschillende fracties totaal anders gedacht wordt over dit instrument, niet door de aanwezige loggers, maar wel door hun niet loggende collega’s. Er schijnen zelfs politici, u weet wel, volksvertgenwoordigers, te zijn, die niet met hun foto op de site van hun partij willen. Veel te eng allemaal, die rekenschap aan de burgers. Ze zouden eens kunnen zien waar je mee bezig bent.
(Bron: Linda Rose Smit)

1 comment
  1. Verslag van deze bijeenkomst is voor mij als niet bezoeker niet erg informatief. Maar ik las al dat dit blog een hulpmiddel is voor je onderzoek.
    Ben benieuwd naar je bevindingen en eigen ideeen.
    Mogelijk is mijn weblog ook interessant voor jou onderzoek.
    Vooral het stuk “ONAFHANKELIJKE(R) POLITICI EN GETRAPTE VERKIEZINGEN” zou je kunnen bekijken: http://www.fransgroenendijk.nl/reactieding.php?id=P26_0_1_0
    Hoe dan ook, succes met je onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *