Bloggers en nieuws volgens Jon Stewart’s Daily Show

In Amerika hebben bloggers de afgelopen tijd twee journalisten ‘ontmaskerd’. In de journalistiek ontstond meteen rumoer omdat deze webloggers niet volgens de journalistieke waarde hebben. Ze hebben geen ethiek en ze branden alles af wat ze maar kunnen. Jon Stewart’s Daily Show zet de feiten op een rijtje en constateert dat de webloggers inderdaad niet serieus genomen kunnen worden omdat ze zich strikt houden aan de feiten. Natuurlijk is er meteen een weblog die het item online zet (Quicktime, 9,4MB). Erg grappig!

6 comments
 1. Afgezien van de humor, wat vindt je van de laatste comment dat weblogs ook best ten prooi kunnen vallen aan de kwalen van de oude media?

  “Ze hebben geen ethiek en ze branden alles af wat ze maar kunnen” slaat ook helemaal niet op weblogs zoals volkomenkut en geenstijl 🙂

 2. Natuurlijk mag er ruimte zijn voor discussie. Maar deze Amerikaanse voorbeelden komen van weblogs die niet willen rellen, al zeggen de traditionele media dat nu wel.
  VK en GS zijn natuurlijk wel weblogs die alleen maar afbranden. Normaal gesproken neem je die met een korreltje zout, tenzij ze echte FIETEN (zie filmpje) hebben.

 3. tieten? Oh je bedoelde feiten…..

  Imho zijn er in Nederland nog maar weinig weblogs die het Gilmore Girls / catpictures-stadium ontstijgen. Maar weet je hoe dat in Amerika zit? Is journalistieke weblogologie daar echt een trend, of is het gewoon een kwestie van statistieken (20x zoveel inwoners, dus ook meer van dit soort blogs)

 4. Ik denk dat het een combinatie is van beiden. In Nederland is er relatief veel meer pers op het kleine aantal landelijke politici en de pers is niet zo vercommerialiseerd/corrumpeerd als in de VS.

 5. Ik ben hard op zoek naar the Daily Show fans. Ben zelf met een onderzoek aan de UvA bezig dat Nederlandse fans van the Daily Show bekijkt. Wie zijn hier fan? En wanneer kijk je? Let me know ThanX!

 6. @ Robink… tja, Daily show in Europa is niets aan omdat je de achtergrond mist. Het nieuws hier is niet zo super US gericht dus weet je pas veel te laat waar het precies over gaat. Toen ik nog in de VS woonde keek ik het elke avond, en las ik ook het boek “America” van de makers van de show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *