Jan Marijnissen over weblogs: Metro wel, onderzoek niet

Beste Jeroen,
Namens Jan Marijnissen hartelijk dank voor je verzoek. Helaas moet ik je teleurstellen; wegens andere prioriteiten ziet Jan geen kans je vragen te beantwoorden.

Dat was de reactie die ik kreeg van de fractiemedewerker van de SP op de vraag of Marijnissen in mei tijd heeft om enkele vragen over zijn weblog te beantwoorden voor mijn onderzoek. Jammer, maar op zich begrijpelijk. Als Tweede Kamer-lid trekt iedereen constant aan je jasje. Maar wat verbaasde me toen ik afgelopen donderdag de Metro opensloeg? Een interviewtje met Jan Marijnissen, over zijn weblog!

De Bekende Blogger
• Jan Marijnissen (fractievoorzitter SP)
• Adres: http://www.janmarijnissen.nl/weblog/
• Wanneer gestart? “Op 20 januari 2004. We kunnen dus bijna de eerste verjaardag van m’n weblog vieren. Ik had er al eerder van gehoord, maar pas nae en gesprek met Adam Curry (fervent webloghouder, red.-) was ikzo goed als overtuigd dat een weblog van Jan Marijnissen meerwaardekan hebben. Ik besloot het een poosje te proberen en dat is goed bevallen.”
• Wat is het doel? “Ik zie mijn weblog als een thermometer voor de stemming in de samenleving. Ik plaats iets, enin ‘no time’ zijn de eerste reacties binnen. De mijne is erg persoonlijk en dus vooral bedoeld voormensen die geïnteresseerd zijn in mijn dagelijkse bezigheden. Ik doe verslag van dingen die ikonderneem en meldt welke zaken in het nieuws me zijn opgevallen. Het is een extra informatiebronvoor mensen die zich interesseren voor de SP en hoe de standpunten bij de partij tot standkomen.”
• Hoeveel tijd kost het? “Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Een stukje is natuurlijk zo geschreven, maar als je allereacties wilt lezen – en dat doe ik – dan kost het al gauw een uur per dag.”
•Welk ander weblog is een bezoekje waard? “europa.sp.nl/weblog.”
Bron: Metro (24 februari 2005)

4 comments
  1. Daar ben je dan mooi klaar mee. Dit is wel slecht hoor! Ik neem aan dat je geen kruisverhoor had voor hem … ongeloofelijk.

    Misschien dat hij alleen via de e-mail te benaderen is? Misschien ook direct aanschieten in een brief / e-mail en duidelijke hameren op het feit dat de SP juist zoveel wil betekenen voor de ‘studerende jeugd’.

  2. Ik vind het toch een beetje naief van je Jeroen. De kans dat je een politicus voor een gesprekje krijgt is gewoon miniem. Dat het gaat om de sp verandert daar niks aan.

    [politiek gelul] de sp doet nu gewoon wat ze altijd doen: nee zeggen [/politiek gelul]

  3. Gewoon nog een keer proberen en dan zeggen dat je promotie onderzoek doet ofzo en dat je heel belangrijk bent en dat je hem anders afkraakt in je boek 🙂

  4. Het gaat me ook niet om de kans dat ik wel of geen interview kan houden, het gaat me erom dat er wel voor de Metro zo makkelijk wat gezegd wordt, maar dat er geen tijd is voor een student met een onderzoek dat naar alle waarschijnlijkheid een hoop voor ze oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *