Nederlander ontslagen om weblog

Patric Savalle is deze week ontslagen vanwege een post op zijn weblog. Volgens GeenStijl.nl was Patric in dienst bij Centric als free-lancer. Zijn leidinggevenden waren niet gecharmeerd van zijn bericht. In dat bericht beschrijft Patric hoe hij in Quentin Tarantino-stijl een paar van zijn collega’s omlegt.

Nu heeft mijn opdrachtgever bedacht dat het verhaal niet acceptabel is en dat ik op staande voet moest vertrekken. Mijn contract loopt tot einde maart dus dit kost me best een behoorlijk bedrag. Schijnheilig probeerde een meneer die ik nog nooit eerder had gezien me zelfs aan te praten dat mijn verhaal bedreigend en ver over de grens was.
Bron: Patricsavalle.com – Office-warrior (2)

Ik ben benieuwd hoe deze zaak verder afloopt. Patric schreef dat zijn collega’s absoluut geen bezwaar hadden tegen de post en dat ze zelfs nog hebben meegewerkt om het verhaal nog bloediger te laten zijn.

Wat ik in mijn vrije tijd doe is totaal, maar dan ook totaal mijn eigen keuze en mijn weblog is mijn vrije tijd. Het log is bovendien gewoon bedoeld om mensen te amuseren, soms te shockeren en hopelijk te ontroeren. Niet om mensen te beledigen of bedreigen, totaal niet. Ook dit verhaal niet en ik geloof niet dat iemand zich daar in kan vergissen. Ik beledig niemand in het verhaal, ik noem ook geen bedrijfsnamen of achternamen. Nergens blijkt dat ik daadwerkelijk die mensen dat allemaal wil aandoen en niemand voelde zich bedreigd. Ik vind dit een heel, heel slecht voorbeeld van mijn opdrachtgever.
Bron: Patricsavalle.com – Office-warrior (2)

Lees het bericht zelf eens door en bedenk voor jezelf of de werkgever van Patric juist heeft gehandeld. Ik denk dat ze sterk overdreven hebben gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *