Van de regen in de drup

Het heeft even geduurd, maar ik heb nog een verslagje geschreven van onze zaterdagmiddag en zondag in Rome. Joline schrijft vanavond over de laatste dagen in de Eeuwige Stad. We hebben wel alle foto’s nu online gezet, kijk maar in het fotoalbum.

zaterdagmiddag 9 april
Na ons middagdutje trekken we weer de stad in. Het weer is inmiddels wel iets beter geworden, af en toe drupt het lichtjes. De metro brengt ons naar de San Giovanni in Laterno, in het Nederlands de Sint Jan van Lateranen. De enorme kerk staat vol met streng kijkende beelden die de gelovigen in het gareel moeten houden.

Daarna lopen we door naar een middeleeuws klooster, waar de klooster kerk Santi Quattro Coronati (midden in de stad) een oase van rust is. De volgende kerk die we bezoeken is de San Clemente, deze kerk heeft een prachtig mozaïek en bestaat uit vier lagen: de kerk zelf, een oude kerk eronder, daaronder een oude tempel en daar weer onder oude huizen. En nog zijn ze niet klaar met opgraven.

Omdat we nog wat tijd over hebben in ons schema nemen we de bus naar de Sint Pieter. Iedereen die naar binnen wil moet eerst zijn tas door een scanner halen en door detectiepoortjes heen. Eenmaal binnen blijkt er een mis aan de gang te zijn, de kerk is overvol. We besluiten om een andere keer terug te komen, dan kunnen we wat beter rondkijken. Voor het avondeten gaan we naar de Piazza Navona, daar vinden we een Italiaans/Amerikaans restaurant waar we Mexicaanse tortilla’s eten.

zondag 10 april
Ook vandaag is het nog een dag vol regen. Elke zondag is er een grote rommelmarkt in Rome, de Porta Portese. De bus in de richting van de markt laat echter drie kwartier op zich wachten. Als we eenmaal arriveren, gaan we eerst even een traditioneel kopje espresso (en een thee voor Lien) drinken in een oud cafeetje en in wat droge momenten lopen we wat rond over de markt. De regen blijft echter vallen en we besluiten om wat eerder terug te gaan naar onze kamer.

’s Avonds maken we nog een bliksembezoek aan de Trevi-fontein om een muntje over onze schouder te gooien; nu mogen we zeker nog een keer terugkomen. In de buurt van het Pantheon schuiven we nog een lekkere pizza naar binnen, daarna duiken we vroeg ons bed in, misschien is het weer morgen beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *