Elsevier onderuit over weblogs

Het tijdschrift vermeldt op de voorkant dat er in Nederland inmiddels 60.000 weblogs zijn, terwijl een week daarvoor Paul Molenaar van Ilse Media vertelde dat er in in Nederland al 250.000 weblogs zijn. Tot zover de geloofwaardigheid van journalist Abe de Vries (met heerlijke flase). Inmiddels hebben de Nederlandse weblogs hun oordeel uitgesproken. (Zoek maar eens in Google op “elsevier weblog“.)

Stel, er stond in de week na de moord op Theo van Gogh op de omslag van Elsevier: “4 filmregisseurs vermoord in Nederland.” Of vandaag in de krant: “PSV verslaat Milan met 12-4, AZ verslaat Sporting met 12-6.” Dan zou zo’n tijdschrift nooit meer serieus te nemen zijn.
Bron: Michiel Frackers’ Kladblog – Elsevier bereikt dieptepunt

Als je expert bent op een bepaald gebied, dan lees je altijd wel foutjes in de berichtgeving in traditionele media. Dat gebeurt dus ook gewoon in berichtgeving waar je geen expert in bent. Betrand van Blogmania duikt dieper in het artikel en constateert dat het aan alle kanten rammelt. Zo steunt het artikel op hoogleraar geschiedenis, media en cultuur Henri Beunders, die zijn eigen webpagina al meer dan een jaar niet heeft bijgewerkt.
Verder doet De Vries uitspraken over de blogosphere die slaan als een l*l op een drumstel:

Het interessante is dat de bloggers – die bijdragen aan de informatiechaos – tegelijkertijd een enorme bijdrage leveren aan de renaissance van de heldere norm. Een goed voorbeeld daarvan is de Nederlandse weblog GeenStijl, dat aan de ene kant een tamelijk anarchistisch medium is maar aan de andere kant – bijvoorbeeld als het om pedofielen gaat – meedogenloos moralistisch.
Bron: Elsevier – Alle macht aan de bloggende burger! (via: Blogmania – Elsevier stuntelt)

En tenlotte zijn er natuurlijk nog tal van foute links in het artikel te vinden.

1 comment
  1. Jemig, pijnlijk is dat zeg. Ik heb dat ook altijd met artikelen over America’s Army. De media’s is onbetrouwbaar zeg ik ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *