Video’s van het Personal Democracy Forum

Op 16 mei 2005 organiseerde het Personal Democracy Forum in New York een conferentie. De conferentie (en het Forum) behandelen de manier waarop nieuwe techniek de manier van politiek voeren verandert (aboutpagina van PDF). Ideal onderwerp dus, maar helaas kun je als student niet zomaar overal heen vliegen.
PDF heeft nu een aantal korte filmpjes met sprekers op de conferentie. Onder deze sprekers zijn Mindy Finn, Deputy eCampaign Director van het Republican National Committee en Dan Gillmor.

3 comments
  1. Het is een zeer aansprekende conferentie met zeer aansprekende ‘sprekers’. Maar: typisch Amerikaans en niet 1 op 1 over te zetten op Nederland/Europa. Mij vraag, Jeroen: waarop dat na-apen en napraten van ontwikkelingen in de USA? En niet proberen de ontwikkelingen in Europa te onderzoeken en te duiden? Lijkt me toch een uitdaging voor een wetenschapper in spe. BTW: je wilde met mij in discussie over je onderzoek, heb je meteen uitgenodigd tot zaken te komen / dit concreet te maken, maar ik heb niets meer van je gehoord.

  2. Natuurlijk weet ik dat de situatie uit de VS niet direct over te zetten is op Europa, dan schrijf ik ook in mijn scriptie.
    Maar als het gaat om weblogs en politiek dan gebeurt er veel meer in Amerika en dat is zeker de moeite waard om te volgen omdat het _wel_ belangrijke aanwijzingen kan geven over welke kant we in Europa en Nederland opgaan. (Dat kan dezelfde kant zijn als de VS, maar ook een hele andere kant op gaan.)
    En over de discussie… die voeren we nu toch al? 😉

  3. “dan”, moet zijn “dat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *