Filippino’s voeren politieke actie met ringtones

In de Filippijnen wordt een ringtone door de bevolking gebruikt om te protesteren tegen de huidige president Gloria Arroyo, zo meldt de BBC (via SmartMobs). Van de president zijn tapes opgedoken waarop duidelijk wordt dat zij bij de verkiezingen heeft gefraudeerd.
De regering zegt dat er geknoeit is met de tapes, en verbiedt de media om het uit te zenden. In een reactie hierop hebben Filippino’s de begroeting uit de tapes als ringtone op hun mobieltjes gezet. Een internetsite die de ringtone aanbood crashte afgelopen week vanwege de grote aandacht.
Update: De ringtone is te downloaden van veschillende mirrors op de site van TXTPower.org. De originele tapes zijn trouwens te horen op PCIJ blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *