Cybercriminelen misbruiken blogsites

Via de Internetjournalist kwam ik terecht bij het volgende belachelijke berichtje op de site van de Telegraaf. Tweakers en Webwereld melden nog niks over dit wereldschokkende nieuws. Gewoon even lezen en daarna even onder je bed kijken of er echt geen krokodil zit.

Cybercriminelen misbruiken blogsites
door onze redactie
AMSTERDAM – Internetters die blogsites en andere gratis online diensten gebruiken moeten op hun hoede zijn. Cybercriminelen gebruiken deze plekken in toenemende mate voor de verspreiding van kwaadaardige code.

Er is meer lulkoek op de volgende pagina…

In de eerste twee weken van juli heeft beveiligingsbedrijf Websense meer dan 500 aanvallen waargenomen waarbij gratis diensten worden misbruikt voor het installeren van software waarmee persoonlijke informatie wordt gestolen of waarmee de computer wordt gekaapt.
Het aantal incidenten in de eerste twee weken van juli ligt daarmee hoger dan het aantal incidenten in de maanden mei en juni bij elkaar. De cybercriminelen lokken gebruikers naar websites met kwaadaardige code via e-mails en instant messages. Zodra een gebruiker op de meegestuurde link drukt raakt zijn systeem besmet.
Bron: Telegraaf.nl – Cybercriminelen misbruiken blogsites

1 comment
  1. Vond het ook al een beetje raar. Maar ja .. de AIVD zit overal 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *