Tim Berners-Lee over web(logs) op BBC2

Sir Tim Berners-Lee, de maker van de eerste webpagina en daarmee uitvinder van het world wide web, praat vanavond in Newsnight over de huidige ontwikkelingen van het web, inclusief de opkomst van de weblogs. Het programma is te zien op BBC2 om 23.30u Nederlandse tijd. De BBC heeft nu al een transcript van het interview online staan.
Opvallend is de manier waarop Berners-Lee uitlegt dat men niet zoveel aandacht moet besteden aan het feit dat er veel zooi (leugens, sexsites) op het web bestaan. Surfers moeten hun eigen informatie filteren, net zoals ze dat in het echte leven ook doen. Je raapt immers ook niet elk papiertje op van de straat of haalt het uit de vuilnisbak om te lezen.
Berners-Lee is erg blij met de ontwikkeling van weblogs, hierdoor wordt praktisch iedereen in staat gesteld om zelf op het web te publiceren. Hij benadrukt dat ook niet elk weblog waardevol is, maar dat er juweeltjes bijzitten die hun eigen ethiek handhaven en daardoor van zeer goede kwaliteit zijn.

You see out there right now, for example, when you look at bloggers some of them are very careful. A good blogger when he says that something’s happened will have a point to back, and there’s a certain ethos within the blogging community, you always point to your source, you point all the way back to the original article. If you’re looking at something and you don’t know where it comes from, if there’s no pointer to the source, you can ignore it.
Bron: Tim Berners-Lee in Newsnight (BBC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *