Help! Coupling USA

In een toevallige blik in m’n gids ontdekte ik vorige week dat Talpa de comedyserie Coupling heeft aangekocht. “Leuk,” dacht ik, “dat wordt een leuk half-uurtje absurde Britse humor.” Maar wat schetst mijn verbazing: Talpa heeft de Amerikaanse remake van Coupling aangekocht. Owjee!
Update: Inderdaad niet doen, gewoon de originele series op dvd kopen, of downloaden.

Een nader onderzoekje op de sites van Talpa, de BBC en Wikipedia leert dat de NBC de Britse serie woord voor woord heeft gekopieerd, in de hoop om een opvolger voor Friends te vinden. Wikipedia weet te melden dat de serie in de VS al na vier afleveringen van de buis is gehaald, na zware kritiek van de pers omdat “it was more sexually explicit than typical American television”. Duh! (Stiekem moet ik er wel bij vertellen dat het eerste seizoen maar uit zes afleveringen bestond.)
Toch ben ik razendbenieuwd hoe de Amerikanen de volgende zin van Jeff hebben aangepakt:

I need breasts with brains. I don’t mean individual brains, obviously… I mean, not a brain each. You know, I like intelligent women, but you’ve got to draw the line somewhere… I think breast brains would be over-egging the woman pudding.
Bron: Jeff in Coupling, afl. The Girl with Two Breasts

1 comment
  1. Je meent het! Wat een ongelofelijke oenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *