Duitse blogosfeer vol van verkiezingen

Meüs van der Poel (Politiek Online) schrijft op Frankwatching dat media en vooral de online media al een duidelijke invloed hebben op de Duitse verkiezingen, maar kan dat nog niet echt onderbouwen.
Wat wel duidelijk te zien is, zijn de Duitse weblogs over de Bundestagverkiezingen die als paddestoelen uit de grond schieten. Twee websites hebben een overzicht met commentaar: Politik-digital.de en Politik & Kommunikation
In Nederland is de NOS de enige met een uitgebreide verslaggeving. Ook het berichtje op het weblog van Margriet Brandsma is leuk. Jammer alleen dat het geen weblog is.

2 comments
  1. Margriet Brandsma is wel iemand die in de journalistiek nieuwsfeiten en duiding goed weet weer te geven. De NOS is bezig met een kwaliteitsslag.

  2. Dat klopt, ik vind dat ze altijd een hele goede verslaggever is, zowel in beeld als op het internet. Ik vind het alleen jammer dat het ‘weblog’ van de NOS geen echt weblog is, met trackbacks, commentaar, rss en permalinks. Zo’n zwaar weblog biedt namelijk een hoop extra mogelijkheden om een vast lezerspubliek te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *