Toerist in je eigen stad

Hoewel ik er al drie jaar niet meer woon, blijft Nijmegen mijn stad. Het wordt dan ook opeens heel vreemd als je de stad bezoekt als een toerist. Dat is wat Joline en ik gisteren hebben gedaan, we zijn wezen kijken naar de tentoonstelling over het werk van de gebroeders Van Limburg en hebben de Donjon beklommen.

De gebroeders Van Limburg
Deze drie broers uit het begin van de vijftiende eeuw zijn wereldberoemd om hun miniaturen en geschriften, maar we waren even vergeten dat ze uit Nijmegen komen. Hun meesterwerken zijn nu voor het eerst en het laatst bijeen in museum Het Valkhof en zullen waarschijnlijk nooit meer voor publiek te zien zijn.
Per groepjes van tien of twaalf mag je even tien minuten kijken naar de allermooiste miniaturen in de schatkamer. Adembenemend.
Museum Het Vakhof heeft een mooie website over deze tentoonstelling, net als de pas opgerichte Stichting Gebroeders Van Limburg.

Donjon
Hij stond ons al een paar maanden uitdagend aan te kijken, maar pas vandaag hadden we tijd om ‘m te beklimmen. Voor twee euro mag je met een gammel bouwliftje naar boven, maar het uitzicht is werkelijk fantastisch. Kijk maar op de foto’s die we gemaakt hebben. Ik snap best dat er stemmen opgaan om deze toren definitief te herbouwen.

Flickr Tag Error: Bad call to display set '1000688'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *