Nederlands onderzoeksproject naar weblogs en politiek

Een paar weken geleden werd ik gemaild door dr. Gaby Sadowski-Rasters, onderzoeker aan de TU/e, waarin ze vertelde dat ze m’n scriptie erg interessant vond en me vroeg of we er een keertje over konden praten. Wat volgde was een erg constructief gesprek, waarin we hebben besloten om te proberen om een grootschalig wetenschappelijk onderzoek op te zetten om de ontwikkeling van weblogs in de Nederlandse politiek de komende jaren op de voet te volgen. Het lieft in de vorm van een AIO-project.
Goed nieuws dus, maar dan zal er wel financiering voor het onderzoek moeten komen. In eerste instantie schrijven we de wetenschappelijke bureaus van de verschillende politieke partijen en overheidsinstellingen aan, maar we willen ook op zoek naar commerciële partijen die ons onderzoek willen steunen.
Heeft er iemand nog suggesties voor interessante partijen die ons onderzoek misschien willen ondersteunen?

6 comments
 1. Je zou eens kunnen polsen of XS4all belangstelling heeft voor dit project. Die sponsoren wel meer internet-gerelateerde projecten.

 2. nieuws-bureaus en grote webdiensten zouden ook interesse moeten hebben lijkt me.

  ps. feli met je huis

 3. en nu maar duimen dat onze inspanningen ergens naar toe gaan leiden!

 4. Deze club: http://www.publiek-politiek.nl/.
  Instituut voor Publiek & Politiek. Maar daar had je vast zelf al aan gedacht. Super goed plan overigens! Ik zal mijn ogen open houden op de UvA.

 5. Die hebben we inderdaad al aangeschreven dacht ik. Die moeten zeker intresse hebben. ’t Kost alleen wel erg veel geld allemaal.

 6. Jeroen, in België hebben we het Fonds Pascal Decroos dat onderzoek van/via journalistiek ondersteunt. Misschien hebben jullie in Nederland een vergelijkbaar intiatief.

  Proficiat met je thesis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *