Het vrije woord en de weblogreaguurders

Het zat er aan te komen natuurlijk. Vanmiddag plaatste GeenStijl.nl de oproep om vooral niet te reageren op het weblog van Femke. De trolls die inmiddels al bezit hadden genomen van de commentaarvelden werden weggespoeld door enorme golven met hersenloze reacties van GS-bezoekers. Dat kon de server blijkbaar niet meer aan.
Morgen maken we een nieuwe start en gaan we ip-bannetjes uitdelen aan de personen die een fatsoenlijke discussie onmogelijk maken.
Leuk detail: De mensen die het hardste schreeuwen om vrijheid van meningsuiting maken dit door hun geschreeuw voor hunzelf compleet onmogelijk. Wie neemt ze nu nog serieus?

11 comments
 1. Ik bedoelde het ironisch.

 2. Ha Jeroen, ik mailde je ook al eens, maar ik vind het in stand houden van het weblog niet meer serieus overkomen. Je geeft slechts ruimte aan minder dan 10 bekvechtende mensen, waaronder twee die niet voor niets met succes daadwerkelijk geband zijn van andere fora. Ik vind het streven naar een medium tussen politiek en burger nobel, maar er is hier al een maand geen sprake meer van een politica, 10 burgers (hooguit) vind ik ook niet echt representatief en is een weblog eigenlijk wel een geschikt medium?
  Nogmaals, het streven vind ik goed, maar wat moet iemand denken die op de link naar het weblog klikt vanaf de site van Groenlinks? Als je niet effectief kunt modereren en op het log geen nieuwe dingen meer gebeuren, moet je het stopzetten. Dat is je verantwoordelijkheid (zelfs naar een Groenlinks-lid als ik).
  Met vriendelijke groet,
  Tomas

 3. Ben het trouwens eens met de inschatting van Jeroen van de bedoelingen van Geenstijl. Als ze zo heten, waarom zou je dan nog twijfelen aan hun gebrek aan stijl (en fatsoen)? Dat geziek en gezeik daar al eens goed bekeken?

 4. Ben ik met je eens. Maar denk je nu dat GeenStijl dat meende? Ik denk dat het juist een aansporing is om te reageren…

 5. Ik heb geen mailadres van Jeroen, kon dat hier ook niet 1-2-3 vinden. Als mijn bericht hier niet gepast is dan kan je het verwijderen. Maar dan mis je ook meteen de sluitende </i> en </b> tags die ik hierna ga plaatsen 😛

  (en op femkehalsema.nl weet men nog steeds images binnen te smokkelen via het naam-veld…)

 6. Bovenstaande bevatte <i> en <b>, daar kan plog dus niet goed tegen.

 7. Olavs reactie kon misschien beter via de mail? Het lijkt mij zonde om het weblog weer te stoppen. Waarom zou je je zoveel aantrekken van een stelletje vandalen?
  (toch aardig dat GS ze verzocht heeft thuis te blijven)

 8. @Jeroen: Niet om het een of ander, maar het is nog steeds reuze gezellig bij Femke en er lijkt nog niemand te zijn gebannen.

 9. Jeroen, a.u.b. als de bliksem verplichte e-mailregistratie invoeren op Femkes weblog. En de bugs eruit halen: als iemand een of een niet afsluit dan gebeuren er de wonderlijkste dingen.

  En natuurlijk: het hele concept nog maar eens overdenken. Ik weet wel dat je een heilige believer bent in weblogs, maar ik zie het fout gaan.

 10. Opvallend genoeg gaat het alleen met de dreiging van ip-bannen al veel beter in de nieuwste post. Maar dat kan ook komen doordat de GS-horde niet meer komt kijken.

 11. He Jeroen,

  Tsja, interessante kwestie, vooral over de vrijheid van meningsuiting is veel te doen in de blogosfeer (Volkskrantblogs). Maar het waait wel over denk ik. Verder: bezig of bezit?
  Succes met het vinden van de middenweg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *