Expert Meeting E-democracy

Vandaag was ik te gast op de Expert Meeting E-democracy, georganiseerd door Politiek Online. Het was een interessante meeting die in sneltreinvaart in verschillende presentaties een samenvatting gaf van de invloeden die nieuwe media hebben op de politiek.
En natuurlijk ging het ook even over het weblog van Femke dat werd gekaapt door de reaguurders van GeenStijl.nl. (Blijkbaar gisteren ook al even besproken in Radio Online.)

Interessant was de presentatie van Krijn van Beek van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Hij koppelde de drie soorten inbreng die burgers kunnen hebben (mening, kennis en ervaring) aan drie oplossingen voor de overheid. De mening van burgers kan gebruikt worden in de politiek en het bestuur, de kennis van burgers kan gebruikt worden op het beleid van de overheid te verbeteren en ervaringen van de burgers kunnen gebruikt worden om de kwaliteit van de diensten van de overheid te verbeteren.

In een panelgesprek met een aantal Kamerleden kwan naar voren dat zij de nieuwe media (en dan ging het voornamelijk over het binnenkrijgen van honderden mailtjes) niet in alle gevallen als een zegen zien. Burgers vinden het gewoon om meteen te mailen aan de Kamerleden en verwachten dan op korte termijn antwoord. Moet de burger worden opgevoed om netjes met zijn parlementariërs om te gaan?

Tenslotte nog even over het weblog van Femke: de zooi die vandaag wederom van GeenStijl.nl binnenkwam is alweer opgeruimd. En nu klagen de reaguurders dat we slap zijn omdat we censuur plegen…

1 comment
  1. had ik hier net een lange reactie geschreven, valt mijn internetverbinding helemaal weg. alles foetsie.
    Ik wilde ook naar de expert meeting, maar er kwamen allerlei dingen tussen.
    ik heb het druk, dus daarom fijn om via je blog bij te lezen….
    Ik ben nog steeds bezig hoor met politieke logs, alleen nog geen reactie van Pechthold..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *