Ik wil C3 in 3D!

Ergens vorig jaar hebben Joline en ik in het Koningstheater naar de cabaretvoorstelling C3 in 3D gezien. Een briljante (en dan bedoel ik ook echt briljant) voorstelling van Onno Innemee, Mike Boddé en Kees Torn. Wikipedia zou Wikipedia niet zijn als er geen artikel over geschreven was.

C3 ging in 2008 verder met Mike Boddé, Onno Innemee en Kees Torn in hun nieuwe show genaamd “3D”, en toerde daarmee twee a drie maanden langs verschillende zalen. In tegenstelling tot de vorige show bestond deze voorstelling uit nieuw materiaal. De show bevatte onder meer een parodie op Vader Abraham en zijn repertoire, een persiflage van Adolf Hitler tijdens het oefenen van een toespraak, een ode aan de in de vergetelheid geraakte acteur Hans Otjes en – op de wijs van “Sammy” van Ramses Shaffy – een sneer naar Guido Weijers. Deze laatste zou regelmatig zonder toestemmingen repertoire van collega-cabaretiers overnemen voor zijn eigen programma. Het “3D” in de naam van de voorstelling kwam tot uitdrukking in de achtergrondjes bij enkele sketches, die een 3D-effect kregen door middel van het 3D-brilletje dat iedere bezoeker aan het begin van de voorstelling kreeg uitgereikt.
(Wikipedia: C3 (cabaret))

Maar zo lezen is natuurlijk niet half zo leuk als (live) zien en horen, helaas heb ik nog nergens de show op televisie gezien en is-ie dus ook nog niet te zien op YouTube. Dacht ik. Totdat ik toevallig surfenderwijs (via het weblog van GroenLinks-blogger Gerbie bij een filmpje van Kees Torn uitkwam en daarna -jawel- bij een kort fragment van C3 in 3D. Heel kort, maar wel het beste stukje van de hele avond. Nu maar hopen dat de Vara nog eens de hele voorstelling uitzendt.

Update: Joline heeft een langer fragment van de Tolk-scène gevonden in dit filmpje (vanaf 3’58”, maar helemaal kijken mag natuurlijk ook).

1 comment
  1. Errug Goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *