The Graduate

Gisteravond heb ik samen met Léon zitten kijken naar The Graduate (1967) waarin een jonge Dustin Hoffman een pas afgestudeerde jongen speelt die een affaire heeft met Mrs. Robinson, maar ondertussen verliefd wordt op haar dochter Elaine. Op YouTube vond ik een trailer die in feite een samenvatting is van de hele film.

[youtube]http://nl.youtube.com/watch?v=X-3PP7hfIm4[/youtube]

Het kijken van zo’n film maakt je er meteen van bewust dat hedendaagse film simpel in elkaar zitten, je wordt als kijker als het ware aan je handje meegenomen door de verhaallijn. Iets wat in oudere films juist vaak niet gebeurd, je moet zelf maar uitzoeken hoe het verhaal in elkaar zit en juist doordat je actief moet interpreteren, kom je veel dieper in het verhaal te zitten.

De soundtrack is speciaal voor deze film geschreven door Paul Simon (en gezongen met Art Garfunkel). Dan weet je ook meteen waar hun nummer Mrs. Robinson vandaan komt, hoewel Simon voor de film alleen de eerste regels van het refrein had geschreven. Toen de muziek door de film bekend werd, heeft Simon het nummer afgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *