Het echte werk

Nou, ben ondertussen al een aantal keer naar het Obama for America vrijwilligers kantoor geweest, dus het is wel tijd om daar eens over te berichten.

Het kantoor is iedere dag open, en iedereen kan gewoon binnenlopen. Net als andere lokale kantoren ligt de focus hier op mensen bellen en de gegevens daarna invoeren in computers zodat er een database ontstaat. In eerste instantie heb ik vorige week mensen gebeld die een smsje hadden gestuurd naar de campagne dat ze op een of andere manier wel mee wilden doen. Maar we hadden dus alleen een naam en telefoonnummer van deze mensen, dus moesten we ze bellen en vragen wat ze wilden doen. Er zijn meerdere opties: naar het kantoor komen om ook vrijwilliger te worden, naar omliggende staten gaan om langs de deuren te gaan en mensen te bewegen te gaan stemmen (op Obama), zowel nu maar vooral in de laatste twee weken voor de verkiezingen, om zo te laten zien dat er heel veel mensen achter Obama staan die bereid zijn om ‘groundwork’ te doen.

Het kantoor zit in de kelder van een groot pand, maar het blijkt toch goed te vinden te zijn. Er zijn iedere dag veel mensen, iedereen loopt in en uit, maar gemiddeld denk ik dat er tussen de 30 en 40 mensen contstant aanwezig zijn. Er hangt ook echt een ‘buzz’, je hoort iedereen bellen (“Hello, I’m calling from Obama’s national campaign” of “Hi, Obama for America, how may I help you?”), ziet veel mensen die op computers bezig zijn met een hoop formulieren, mensen die “yard signs” willen kopen (die vandaag trouwens uitverkocht waren), andere mensen die verhit rondlopen en proberen iedereen een mobiele telefoon te geven, clipboards die de goede papieren moeten hebben, jongens in pak die belangrijk rondlopen, vrouwen met kinderwagens die toch komen bellen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb me opgegeven om komende zaterdag naar Gary, Indiana te gaan. Als het lukt willen ze met een groep van 200 man daar aankomen om te gaan canvassen en get-out-the-vote. Ben benieuwd of het lukt, want ik geloof dat het nog niet zo makkelijk is om mensen zo ver te krijgen ook daadwerkelijk mee te gaan.

Daarnaast gaat de nationale campagne natuurlijk ook gewoon door. Het wordt steeds harde, beide partijen bekritiseren elkaar, zeggen allebei dat de ander liegt in reclamefilmpjes, en verdraaien elkaar woorden. Het wordt nog spannend, maar hier zijn ze ervan overtuigd dat Obama gewoon gaat winnen. Ik heb al iemand in de trein horen zeggen dat als McCain wint ze naar Canada gaat verhuizen.

Maar goed, om maar met wat grappigs te eindigen (dat hier ook al behoorlijk is geanalyseerd door verschillende nieuwszenders), Palin en Clinton naast elkaar op een persconferentie, tijdens de season premiere van Saturday Night Live.

ps. Wil je voortaan een mailtje krijgen wanneer ik een berichtje heb geschreven, klik dan hier.

7 comments
 1. Hi Joline,
  Go for it !!!!
  Greetings mam.

 2. Een behoorlijke informele organisatie dus. Leuk! Er waren trouwens genoeg mensen die naar Canada zouden gaan als Bush zou winnen, en de meesten zijn gebleven…een heel Amerikaans sentiment dus. Maar moet ego-boostend zijn voor de Canadezen, gezien hun “morele suprioriteit” 😉

  Sas

 3. Leuke beschrijving van de organisatie. Ik zie het helemaal voor me. Wat een hectiek! Heb je al leuke mensen ontmoet en wat ‘blijvende’ contacten op gedaan? Of is iedereen zo druk en hysterisch dat ze daar geen tijd voor hebben? Good luck met je trip naar Indiana!

 4. Klinkt allemaal supercool!! Ik zie je al aan de telefoon met iedereen drk om je heen wandelend en pratend! Ook gaaf dat je er dit weekend al op uit gaat! Heel veel plezier en succe natuurlijk, overtuig maar zoveel mogelijk mensen!

  Mindy

 5. Zo joline

  echt lekker aan het werk, net als wij trouwens. Alleen gisteravond ff gefeest ( 1-0 tegeb Dinamo). Goed dat je er het weekend ook op uitgaat. Zeker al veel mensen ontmoet daar en misschien iets meer als alleen ‘how are you, fine) Zet hem op en tot schrijfs, bel, ziens,

 6. Heey Joline!
  Go for it! zou ik zeggen.. Het klinkt allemaal heel erg leuk en aardig, kan niet wachten om langs te komen. Maarja eerst nog maar even Boekarest overleven. Veel plezier nog en ik houd je blog in de gaten!

  Groetjes,
  Koen

 7. Wij zijn verbaasd, om zomaar in de amerikaanse presidentsverkiezingen te duiken Een goede leerschool dunkt ons, en niet de makkelijkste. Ben je al ingeburgerd daar?
  We spraken jullie mam, en die was al even enthousiast over haar dochter in Amerika. Er breken spannende tijden aan.
  Doe zo voort. We zullen af en toe eens op je blog kijken, zeker tegen de tijd dat de verkiezingen een feit worden.
  Groeten van Norbert en Tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *