15 oktober 2003: NEC – Wisla Kraków

We gaan terug naar het jaar… 2003: Mike Zonneveld scoort in een uitverkocht Gofferstadion 1-0 tegen Wisla Kraków.

Gekkehuus! Virtueel stonden we in de tweede ronde van de UEFA Cup. Uit was weliswaar verloren, maar een ingeschoten penalty van Robbie Wielaert zorgde uit in Krakau voor een 2-1 eindstand. De euforie na het doelpunt van Zonneveld was echter van korte duur, vlak na de rust scoorde Tomasz Frankowski 1-1. Daarna ging het verder mis, de zwabberende Hongaarse scheidsrechter Zsolt Szabó wapperde met kaarten voor NECers, maar verzuimde overtredingen van Wis?a te bestraffen. Het resultaat: Drie rode kaarten voor NEC en de 1-2 voor Wis?a. De Europese droom van NEC was over. (Dank aan De Trouwe Honden voor de wedstrijdstatistieken)

Laten we hopen dat we aanstaande donderdag een eerste stap kunnen zetten op weg naar de tweede ronde. (In ieder geval hopen op geen monsterscore voor Dinamo, zodat we met nog een flinke dosis hoop en spanning kunnen afreizen naar Boekarest.) Om alvast even in de stemming te komen nog een filmpje van The road to Europe.

1 comment
  1. Goed gewonnen van NEC, jammer dat er niet nog wat meer goals bij werden gemaakt, nu wordt het nog een heet avondje in Boekarest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *