Hier is minister Verhagen (idee: 9, uitvoering: 4)

Via Retecool kwam ik terecht op www.hierisministerverhagen.nl. “Dat ziet er mooi uit hoor!” dacht ik eerst. Op deze site kun je op een Google Map precies zien waar minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken precies uithangt, inclusief een persoonlijk berichtje van Maxime zelf. Een leuk en interessant tooltje dat veel meer politici zouden moeten gebruiken. Jammer alleen dat het concept zo verschrikkelijk slecht is uitgevoerd.

In het (Twitter?)-berichtje geeft Verhagen om 4.10u vannacht aan dat hij geland is in New York (voor een vergadering van de VN), maar het kaartje aan de rechterkant blijft stug volhouden dat Maxime ook op zondagmiddag op het Ministerie van Buitenlandse Zaken zit. Klik je op het puntje op de kaart dan verspring je opeens naar een andere pagina. Maar als je op de link “kaart” klikt, dan zie je ineens wel een puntje op de kaart op Manhattan (maar niet bij het VN-gebouw). Huh? Het ziet eruit alsof de site snel-snel moest worden afgeraffeld vóór het bezoek van Verhagen aan de VN, zodat er nog een mooi persberichtje de deur uit kon. Jammer…

Tip voor de webbouwers op het Ministerie van BuZa: Probeer eens een WordPress-weblogje in combinatie met de geweldige GeoMashup-plugin van Cyberhobo. Dat heb je binnen een uurtje stabiel en netjes draaien. (Ook in actie op Minitrue.nl, kijk maar eens op de kaart.)

Bonus: De reaguurder David heeft de eerste website van Maxime gevonden. Lichtkrant-alert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *