In het hol van de leeuw…

Nouja, heel dichtbij dan toch.

Vorige week heb ik een praatje gemaakt met een van de mensen die het Illinois hoofdkantoor runt, en hij zei me dat het mogelijk is om ook op het nationale hoofdkantoor te werken. Ik had het al eerder gehoord, maar ook dat het heel moeilijk was om daar binnen te komen. Maar ik kreeg een mailtje of ik ook wilde helpen op het hoofdkantoor, en zo ja, wanneer. Ik heb opgegeven dat ik door de week kan komen, en ik kreeg dinsdag al meteen een mailtje dat ik uitgenodigd was en hoe ik bij het kantoor moest komen. Eigenlijk kreeg ik drie mailtjes met hoe ik daar moest komen, maar dat wijten we maar aan de georganiseerde chaos die overal in de campagne schijnt te heersen.

Ik moest naar Michigan Avenue gaan, en daar een groot kantoorgebouw vinden. Nu staan er veel grote gebouwen in de stad, maar ik had voor de verandering geen moeite met het vinden van dit gebouw. Het is een groot kantoorgebouw, met op de eerste verdiepingen allemaal winkels en eettentjes (of course). Na twee roltrappen kom je bij de security check. Bij een balie moet je je paspoort geven en zij kijken dan of je als gast staat opgeschreven. Gelukkig was dat het geval, en ik kreeg een sticker met mijn naam erop en de datum van vandaag. Het was de bedoeling dat ik die ergens op zou plakken waar hij constant zichtbaar was. Hoe Amerkaans, er stond nog net niet op “I speak English and Dutch”. Na deze check kon ik kiezen tussen de liften links en recht, en natuurlijk koos ik de verkeerde. Nouja, in de goede lift kon ik naar de 19e verdieping, waar het Obama hoofdkantoor zich bevindt.

Als ik in 1 woord het hele kantoorgebouw moet beschrijven, zou ik zeggen: chique. Alles glanst, glimt, en ziet er duur uit. Behalve het Obama kantoor op de 19e waarschijnlijk. Net als op het Illinois hoofdkantoor is het een samengeraapt zootje, geen vloerbedekking whatsoever, zelfgetekende, zelfgeschreven, zelfgeplakte Obama posters, maar een sfeer waar je u tegen zegt. Weer zijn de mensen vol energie om Obama te helpen op welke manier dan ook. Vandaag moesten we mensen in Texas bellen om te vragen of ze naar battleground states willen reizen. Het is niet te geloven hoeveel mensen dat ook echt willen doen, een vliegtuig willen boeken om ver te reizen. Ik heb zelfs met een senior citizen gesproken die een heel verhaal ophing over hoe goed hij was met mensen, en het spreken met mensen, en dat hij lang geleden was gekozen als gemeenteraadslid en dat hij dus veel ervaring had. Hij wilde graag een leidinggevende functie, niet om op te scheppen, maar hij wist dat hij goed was. Nouja, na meer dan tien minuten aan de telefoon, de nodige “you’re a sweetheart”, “you’re a doll” (mÊt Texaans accent he) eindelijk opgehangen. Ik heb 70 mensen gebeld, en ik denk dat ik ongeveer 5 mensen heb kunnen overtuigen om te gaan reizen. Morgen ga ik weer, en hoop ik wat meer inzicht te krijgen in hoe alles werkt.

Maar dat is niet het enige dat is gebeurd de afgelopen week. Dit weekend was het eerste bezoekers weekend van de vele die nog gaan volgen. Saskia kwam vrijdag naar Chicago vanuit Berkeley, en zo hadden we drie hele dagen om nog meer van de stad te zien. We hebben veel gelopen, tot blaren aan toe, maar 1 regenbuitje gehad, zelfs hele verantwoorde tentoonstellingen gezien (1968: Art and Politics, en Catholics in Chicago) die echt wel interessant waren, deep dish pizza gegeten, tweedehandsboekenwinkels uitgeplozen, door Boystown gelopen, Starbucks koffie gedronken en lekker gegeten in een Ierse pub. Het was echt supergezellig, een een paar foto’s staan ondertussen weer op Flickr.

7 comments
 1. hoi joline
  als je maar weet wie zijn “sweetheart en doll”je bent
  groetjes
  tante susan

 2. Hoi Joline,
  Eindelijk een foto van jezelf…hartstikke leuk!!!!Fijn dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad.
  Ik ben het wel met tante Susan eens hoor,nog even en Jeroen is er ook…hoi hoi.
  Het wordt steeds mooier voor je,om zo te mogen werken.Geweldig !!
  Liefs mama.

 3. Zit je daar nou nog gewoon in een shirtje buiten? Nou, hier wordt het ook weer eens mooi weer het weekend.

  En doe Obama de groeten als ‘ie eens langs komt!

 4. Leuke foto’s van jullie twee!
  Zal vast een heel fijn weekend zijn geweest.
  Ik ben een beetj jaloers op jullie zonnige foto’s met t-shirt, hier is het weer heel wisselvallig.
  gaaf dat je nu op het hoofdkantoor mag werken, heel veel succes.

  xxx mindy

 5. Je werkt je steeds verder in de organisatie, geweldig 🙂 Ben benieuwd waar je straks eindigt (uiteraard als PA van Obama himself…lol). Leuke foto’s ook weer!

 6. Hey Joline – leuk te lezen dat het zo goed gaat! Nog even en je krijgt een special mention bij Obama’s inauguratie speech! 😉

 7. Joline alles okay? Begrijp ik nou goed dat je in feite in iedere staat mag gaan stemmen. En Jeroen is dit qua milieu wel verantwoord. Joline ook groeten van Carin .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *