Vier staten in één dag

Tuurlijk halen we de huurauto op midden in The Loop, de binnenstad van Chicago. Zo moeilijk kan het toch niet zijn met een automaat in een stad waar alle straten kaarsrecht lopen? Gelukkig deed onze TomTom het vrij snel, zodat we makkelijk op weg konden naar Jolines huis om de koffer in te pakken. Een lange dag om te rijden voor de boeg: Via Indianapolis (Indiana) naar Cincinatti (Ohio), waar we net over de grens met Kentucky (de vierde staat in één dag) in Newport een hotelletje hebben uitgezocht.

Maar voordat we om een uur of negen aankwamen in Cincinatti zijn we onderweg gestopt voor een all American dinner in Joyce’s Family Restaurant in West Harrison, precies op de grens tussen Indiana en Ohio. De special van de dag: Pan fried chicken. Haute cuisine is anders, maar de sfeer in dit road side restaurant is onmiskenbaar oer-Amerikaans, net zoals de enorme porties. Dit is het echte platteland van de Verenigde Staten, waar we de komende dagen als we verder door Blue Grass Kentucky rijden op weg naar het diepe zuiden nog veel meer van zullen zien.

Flickr Tag Error: Call to display photo '3018913947' failed.

’s Avonds in Newport merken we dat Cincinatti en de regio veel Duitse immigranten heeft opgenomen. We treffen een (bijna) authentieke Beierse bierhal aan, het Hofbräuhaus. In het gezelschap van (naar het lijkt) studenten die nét 21 zijn geworden (met literpullen bier) of het nog niet zijn (met halve liters cola), drinken we een lekker Duits biertje. Aan het Amerikaanse bier moet ik maar een andere keer beginnen…

2 comments
  1. Ik ben benieuwd wat jullie van het diepe zuiden vinden, het is zo’n ander soort Amerika! Oeramerikaanse eten en een Duits biertje klinkt als een goed begin, jullie gaan het vast heerlijk hebben.

  2. Hallo Joline en Jeroen,

    Wat geweldig wat jullie allemaal meemaken daar in het verre Amerika.
    Wat ontzettend leuk dat je op het journaal geweest bent,Joline.
    Je moeder was ontzettend trots en heeft mij onmiddellijk een mailtje gestuurd.
    Geniet van jullie verblijf daar met z’n tweeën en tot ziens,Rianne Weijers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *