Cincinnati: Station aan de Underground Railroad

In Chicago hadden we nog erg mooi weer, in tegenstelling tot in Cincinnati; het regende behoorlijk. Dat maakt een stad als Cincinnati niet echt prettig om in rond te lopen, zo’n geweldige stad is het niet.

Onze oplossing voor dit probleem was snel gevonden, het Underground Railroad Freedom Center.
Dit museum richt zich op de geschiedenis van de Underground Railroad, een route van het zuiden van Amerika naar het noorden die gevluchte slaven namen om te ontsnappen naar Canada. De route werd gevormd door de mensen die de slaven hielpen. De Ohio River, die de zuidelijke van de noordelijke staten scheidt en waaraan Cincinnati ligt speelde destijds een grote rol. Ohio in het noorden was een slavenvrije staat en Kentucky in het zuiden stond slavernij wel toe. Ontsnapte slaven moesten de rivier over proberen te steken, waar ze al iets dichter bij hun vrijheid waren. De Fugitive Slave Act van 1850 maakte daar ook een einde aan, want vanaf die tijd moesten ook mensen in het noorden ontsnapte slaven aangeven zodat ze terug konden naar hun eigenaar. De mensen die hielpen op deze route trokken zich daar dus weinig van aan, en bleven de slaven helpen.

Het was een heel Amerikaans museum, veel interactie, met een audiotour, een aantal schoolklassen die rondgeleid werden, een aantal films (waarvan eentje door Oprah Winfrey ingeleid) en heel veel informatie. We hebben er echt een hele tijd doorgebracht, zelfs nog geluncht voor heel weinig. Wel lekker, met sweet potato fries, en een dikke tosti.

2 comments
 1. Dat lijkt me echt een erg interresant museum. Musea zijn altijd een goed idee wanneer het buiten slecht weer is!
  Slim van jullie om een tomtom te nemen dan is het rijden vast een stukje relaxter.
  Trouwens ik voel me een beetje een wanbetaler, ik heb nog steeds niet betaald voor mijn sign and sticker, ga ik nu zo meteen gelijk doen. Sorry!
  Heel veel plezier!!!!

 2. Ha!

  Wow. Wat een overwinning van Obama. Ik hoop dat je op dat moment nog mijn smsje hebt gekregen! wij hebben op dat moment ook weer de naam Nijmegen de gekste waar gemaakt maar we hadden graag samen met jou en jeroen daar in Chicago gestaan. Mijn yardsign hangt nog steeds vol trots in mijn raam zodat heel Nijmegen mee kan genieten van de overwinning haha.

  Ik zie nu pas (ben een beetje slecht in blogs volgen…) waar je allemaal al bent geweest de laaste dagen en wat voor uberstoere roadtrip je nog voor de boeg hebt. Dat is nu pas echt het Amerikaanse land verkennen, over de regionale wegen! Nice!

  Dat museum over de underground railroad had ik graag meegemaakt!

  Enjoy Nawlins, (zie email)

  Sas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *