Kentucky: Staat van paarden en Bourbon

Na Cincinatti rijden we vandaag verder door de eerste ‘zuidelijke’ staat van de Verenigde Staten, Kentucky. Een staat die voornamelijk bekend staat om haar paardenfokkerijen en bourbon. Met dat eerste heb ik iets minder, met dat laatste des te meer. We zijn bij allebei op bezoek geweest.

Eerste stop is het dorpje Lexington waar een heel aardig oud mannetje (“Eindhoven? Ah, a bridge too far!”) ons vertelt over een wandelroute die we – heel Amerikaans – uiteraard ook met de auto kunnen doen. Het was een rijk dorpje met veel grote huizen (en een universiteit) maar het lijkt nu flink in slaap gesukkeld. We laten het dorpje lekker slapen en rijden door langs Keeneland, een paardenrenbaan waar toevallig ook de maandelijkse paardenveiling aan de gang was. Honderden mensen keurden de jonge paarden van verschillende fokkerijen en betaalden rustig tachtigduizend dollar voor één paard. Veel cowboyhoeden uiteraard.

Flickr Tag Error: Call to display photo '3018960045' failed.

Verder naar beneden op de Bluegrass Parkway komen we uit in een ander klein dorpje, Bardstown. Van het visitors center lopen we recht ons onderkomen voor de nacht binnen: Talbott Tavern. Een plaatselijke herberg, gesticht in 1779, waar zelfs de uit Frankrijk gevluchte koning Lodewijk Filips nog schijnt te hebben gelogeerd. Joline is helemaal verrukt door het bad op pootjes. De regio rond Bardstown stikt van de wiskeybourbonstokerijen en de slimste noemt zichzelf het Bourbon Heritage Center om zo de meest onwetende toeristen binnen te harken.

Flickr Tag Error: Call to display photo '3018960061' failed.

De tour door de opslaghuizen van de Heaven Hills Distillery is super. De tourguide is duidelijk iemand die hart heeft voor de bourbon en hij weet dat ook erg goed over te brengen op zijn toehoorders. De tour sluit af met een proeverij van twee soorten bourbon die gemaakt wordt door de Heaven Hilss Distillery. Hmmm, maar wel een beetje te duur om mee te nemen… Dan maar vanavond in de herberg maar een glaasje nemen. We hebben vrij toegang tot de bar waar een bandje speelt, helaas geen bluegrass, maar een Amerikaanse combinatie van rock en country.

4 comments
 1. Het klinkt echt allemaal geweldig en leuk. Leuk ook dat jullie ons zo vaak op de hoogte houden!

 2. Hoi Jeroen,
  Bourbon ….gaat dat ook een beetje samen met Bonbon ??
  zit ook wel eens alcohol in..
  Geniet ervan,ik kijk nu al uit naar jullie foto’s.
  Groetjes Ellen.

 3. Lexington Kentucky? Hometown of Brian & Kevin (BSB), sorry moest ik even zeggen Joline :p (en Jeroen vind dit waarschijnlijk helemaal loze info). Anyway. Leuk dat jullie zo vaak updaten tijdens jullie trip! Ik blijf trouw volgen 🙂

 4. Lieve Joline en Jeroen,
  Jullie genieten op het moment samen van een welverdiende en fantastische trip . We hebben je interview in De Uitstraling gelezen.
  Onvergetelijk voor je om op het moment supreme erbij te zijn na zoveel spannende weken en werkzaamheden voor een historische verkiezing. Geweldig.
  Groeten en mooie dagen toegewenst van Norbert en Tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *