“Graceland, where Elvis lives”

Als je Memphis zegt dan zeg je Elvis, en als je Elvis zegt, zeg je Graceland. (Slogan van Graceland: Where Elvis lives) De plek waar de King woonde en nu ook begraven ligt. Daar kun je natuurlijk niet zomaar voorbij rijden. We hebben ons helemaal overgegeven aan het massatoerisme en kopen kaartjes voor de platinum tour.

Met een klein busje worden we naar het huis aan de andere kant van de straat gebracht (nog geen vijf minuutjes lopen), door een audiotour worden we vervolgens door het huis geleid. Het is druk, maar nog te doen. Het huis is ingericht volgens de moderne wensen uit de jaren zeventig. Felle kleuren, veel tapijt, ook op het plafond. Met de platinum tour mogen we ook nog langs (1) de auto’s van Elvis, (2) de outfits van Elvis, (3) de twee vliegtuigen van Elvis én (4) een tentoonstelling over Elvis’ dienstjaren in Duitsland. Met een flinke overdosis Elvis rijden we door naar het zuiden naar Mississippi, naar de roots van de blues.

Flickr Tag Error: Call to resolve user 'minitrue' to an NSID failed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *