De kruising van Hwy 61 en 49

Zaterdag
Gauw terug naar de auto op weg naar Clarksdale: het dorpje op de crossroads van Highway 61 en 49, waar volgens het verhaal bluesgitarist Robert Johnson z’n ziel aan de duivel zou hebben verkocht. Verderop op Hwy 61 vinden we een motelletje, op aanraden van de recepionist gaan we eten in het restaurantje tegenover het motel, gerund door een Libanese familie. De specialiteit: Kibbies. Een gehaktbal met tarwe en kruiden. Op aanraden van de serveerster krijgen we een mix van verschillende soorten.

Daarna lopen we naar het centrum van het dorpje door een arme en op het oog ongemakkelijke buurt. Eerst passeren we Red’s Inn, waar we meteen voor later op de avond worden uitgenodigd. We lopen door naar Ground Zero, een andere bluesclub die volgens de gids wat meer toegankelijk is. Van buiten ziet het er uit als een oud leegstaand pand. Van binnen trouwens ook, maar wel met muziek en een bar. Voor zeven dollar speelt de hele avond een goed bluesbandje. De koffie is gratis, de bourbon en het bier kosten weinig.

Flickr Tag Error: Call to display photo '3043035820' failed.

Zondag
De volgende dag hebben we eindelijk wat kunnen uitslapen, omdat er geen ontbijt bij het hotel zit. We hebben de wekker om half tien gezet, maar het probleem is dus dat we ergens moeten ontbijten. Het wordt de Burger King; drie pancakes, een hamburger, koffie. Na dit hartige ontbijt reden we naar het kruispunt van Highway 61 en 49. Ik had het anders verwacht dat het werkelijk was, ik had een verlaten kruispunt in gedachten, maar in werkelijkheid is het een druk punt, met parkeerplaatsen, en een restaurant Abe’s dat blijkbaar al bestond in de tijd van Johnson. Daar zijn we toch even naar binnen gegaan om te kijken hoe het eruit ziet, want het werd in veel boekjes genoemd. Maar ik vond het nogal tegenvallen, we hebben koffie gedronken en toch maar een bbq-pork-hamburgertje genomen, tweede ontbijt dus eigenlijk. Maar het was klein en vettig. Er kwamen allemaal mensen binnen die net uit de kerk kwamen, allemaal netjes gekleed.

Na deze stop gingen we weer op weg, naar Greenwood. We hebben het nadeel dat het zondag is en dus eigenlijk niks open is. Greenwood is een klein dorpje waar een leuke boekenwinkel zou moeten zitten, maar hij blijkt onvindbaar. We denken dat die weg is en dat er nu in plaats daarvan een nieuwe grote kerk wordt gebouwd. In het hoofdstraatje staat veel leeg, wat ook het geval was in Clarksdale. De straatjes zien er best leuk uit, maar als de helft leeg staat vanwege de grote winkels aan de rand van het dorp of de stad wordt het meteen een stuk minder. Nouja, echt lang hebben we daar dus ook niet doorgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *