Belgische minister na flinke kater: “Bloggen is gevaarlijk”

Maar dan vooral voor de klokkenluider Nathalie Lubbe Bakker die op haar weblog naar buiten bracht dat de Belgische minister Pieter de Crem ladderzat in haar kroeg in New York zat. Zij is inmiddels ontslagen door haar baas, na een telefoontje van een ministerie uit België. De minister zit voorlopig nog op het pluche, maar concludeerde wel dat bloggen steeds gevaarlijker wordt. DUH!

Gisteren , op een normale rustige maandagavond sta ik dus achter de bar te werken. Plots horen we buiten een hels kabaal komt daar iemand keihard van de trappen gevallen binnegestrompeld, gevolgd door een hele delegatie. Ik geloofde mijn ogen niet maar eerste minister van Defensie, P.De Crem komt daar echt s t i e p e l z a t binnen gestrompeld.
Nu weten we allemaal dat de Belgische trots niet bij mijnheer De Crem  moeten leggen maar wat ik gisteren heb gezien heeft mij diep diep diep beschaamd gemaakt om mijzelf residente van Belgie te noemen.

Het ergste moest eigenlijk nog komen… Tijdens een gesprekje met zijn raadgever vroeg ik wat ze precies hebben gedaan in NY… wel zei die we hadden wat vergaderingen…Ik vroeg waar gingen die dan over…hij zei tja eigenlijk zijn deze geannuleerd want de rest van de UN zat in Geneve ( allee goe de Belgische minister met delegatie zit hier maar hun afspraken in Geneve…)dus vroeg ik weer ‘wisten jullie dat dan niet op voorhand… zegt hij ‘ jawel hoor maar weet je het is momenteel zo stil in Brussel, niks gebeurd er, dus konden we evengoed naar NY gaan, weet je ik was hier nog nooit geweest ????!!…
(Bron: Living in New York –Belgische defensie in New York City)

Minister De Crem ontkende eerst alle beschuldigingen: De minister was niet dronken en het ministerie had niet naar Nathalies baas gebeld. Totdat de minister tijdens Kamervragen toch moest toegeven dat de blogpost wel waar was én dat er telefonisch contact is geweest tussen het ministerie en de kroegbaas van Nathalie in New York. En wie is nu het slachtoffer? Lees de reactie van de minister op Kamervragen:

De Crem bestempelde de hele saga als een non-event, maar vindt wel dat bloggen steeds meer een gevaarlijk fenomeen wordt. “Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daar tegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daar over bezinnen”, dixit de CD&V-excellentie.
(Bron: HLN.be – De Crem na New Yorkse kater: “Bloggen is gevaarlijk”)

De agenda van het werkbezoek is op verzoek van een groen Kamerlid opgevraagd, maar de agenda is ondertussen nog steeds niet boven water.

(Dank aan Sargasso voor de linktip.)

Bonus: Maarten Schenk schrijft op zijn weblog Blogologie dat hij vindt dat de barvrouw terecht is ontslagen omdat ze een soort van beroepsgeheim zou hebben. Op zich zit daar wat in, maar het lijkt me in dit geval dat dit voorval toch duidelijk andere belangen spelen die zwaarder wegen. En helaas ben je – volgens mij – als politicus altijd een publieke figuur, ook tijdens je privé-cafébezoek. En je kunt je afvragen of het cafébezoek van De Crem nu privé of ‘in functie’ was. Of zijn er ervaringsdeskundigen op Planeet GroenLinks die daar anders over denken?

4 comments
  1. Gelukkig ben ik geen ervaringsdeskundige op vergelijkbare wijze. Maar ben me wel altijd bewust van het feit dat alles wat ik zeg tegen me gebruikt kan worden als politicus. Volgens mij is overigens wat hij in reactie zegt en de acties die in reactie op het blog genomen zijn dodelijker dan het feit dat hij teveel bier heeft gedronken. Niets menselijks is een politicus vreemd. Maar de vraag blijft natuurlijk wel wat ze in New York te doen hadden.

  2. Zelfs hier in Portugal, waar ik al geruime tijd woon, gaat Crembo rad over de tong. Het is niet plezant om steeds maar weer te moeten uitleggen welk soort politici er in mijn vaderland aan het bewind zijn. Vroeger vond De Crem het leuk om steeds maar kritiek te spuien op zijn voorganger, terwijl hij eigenlijk in hetzelfde bedje ziek blijkt te zijn.
    http://ginovandewalle.com/belgian-minister-of-defense-under-attack-by-dutch-bloggers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *