Delhaize: Pangasius, heerlijk, duurzaam én ingevlogen

Op m’n luie zaterdagavond bladerde ik rustig het receptenblaadje van de Delhaize (zeg maar de Belgische Albert Heijn) door, toen m’n oog viel op een gecopywrite berichtje over de pangasiusvis. “Pangasius, heerlijk en duurzaam”, stond er boven. Goed om te zien hoe er op steeds meer plaatsen aandacht is voor duurzaamheid, dacht ik; dat je rekening houdt met de milieu-impact van wat je eet. Het artikel vertelt dan ook netjes dat bij de kweek van de vis rekening gehouden wordt met de omgeving. Maar toen las ik de laatste alinea…

Een viptransport om de versheid in de winkel te verzekeren

Om de versheid van de pangasius in de winkelrekken te verzekeren, werkt de vaste leverancier van Delhaize enkel met kwekers die zich slechts 2 uur van de luchthaven van Ho Chi Minstad bevinden. De vis wordt na aankomst, en na het uitvoeren van de nodige controles, onmiddellijk vervoerd naar het verdeelcentrum van Delhaize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *