Vijf restauranttips voor Málaga

Een weekje Málaga is de beste tip voor iedereen die even wil bijkomen van de hectiek van alledag. Bijna altijd lekker weer, weinig toeristen en een onvoorstelbare hoeveelheid taperia’s of tapasrestaurantjes. Een overzicht van de beste vier die ik een paar weken geleden tegenkwam. En een bonusrestaurant.

4. Taberna Uvedoble

Calle Cister 15
Met maar een paar tafeltjes, kan het soms even wachten zijn, maar dat is het meer dan waard. Voor als je behoefte hebt aan iets gezonds: neem de uitgebreide salades.

3. Manzanilla

Calle Fresca 12
Net wat chiquer en iets duurder dan de rest. Heerlijke koude knoflooksoep (Ajoblanco) en minihamburger met ossestaart.

2. La Queseria

Calle Sanchez Pastor 6
Neem een glaasje PX (Pedro Ximénez) met bordje verschillende soorten kaas.

1. Souvi

Calle Afligidos 3
Weggestopt in een doodlopend straatje. Niet schrikken als het om een uur of negen nog leeg is, dan ben je nog gewoon aan de vroege kant. Tip: Gefrituurde zalmrolletjes, gevuld met verse kaas. Probeer ruimte over te houden voor een dessert.

Bonus: El Tintero

Playa del Dedo
Huur een fiets en rijdt een kilometer of zeven langs de kust naar het oosten. Na een tijdje zie je een restaurant met een enorm terras. Obers lopen rond met borden vis en roepen wat ze aan te bieden hebben. Steek je vinger op voor een bordje. De kassajuffrouw rekent af aan de hand van het aantal bordjes dat je op tafel hebt staan. Beste tijdstip: zondagmiddag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *