Over Minitrue

Welkom op Minitrue. Ik gebruik dit weblog om te schrijven over alles wat me interesseert, voornamelijk over nieuwe media, digitale cultuur en (Europese) politiek.

Jeroen Steeman

Ik ben Jeroen Steeman, geboren in Nijmegen op 1 juli 1982. Van 2000 tot 2005 studeerde ik Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik studeerde af in de specialisatie Nieuwe Media en Digitale Cultuur met een scriptie over weblogs en politiek. Op dit moment werk ik voor GroenLinks in het Europees Parlement.

Minitrue?

Maar waarop heb ik ervoor gekozen om mijn site Minitrue.nl te noemen? De geletterde mens heeft misschien opgemerkt dat de term minitrue afkomstig is van Nineteen Eighty-Four, een roman geschreven door George Orwell (of Eric Blair). Minitrue is Newspeak voor het Ministerie van de Waarheid, het ministerie belast met propaganda. Nineteen Eighty-Four is nu in het publieke domein en kan gevonden worden op http://www.orwell.ru, een mooie site over George Orwell. Hier vind je ook ander werk van hem.
In 2003 schreef ik een nota over het gebruik van het telescreen in Nineteen Eighy-Four.

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen (2000-2005) gebruikte ik deze website om geschreven nota’s te publiceren en om over de voortgang van mijn scriptie te berichten.

Al mijn werk is gelicenceerd onder een Creative Commons-licensie, dat betekend dat iedereen onder bepaalde voorwaarden mijn werk kan hergebruiken. Het zou fijn zijn als je het even aan me zou laten weten, bijvoorbeeld via mijn e-mailformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *