BlogWalk: Terugkijkend op Umeå

De afgelopen dagen hebben me goed geholpen om nieuwe inzichten te verkrijgen in mijn onderzoek naar weblogs. De contacten die ik heb opgedaan gaan zeker later nog van pas komen. Ik ben zelfs aan het denken om mijn onderzoekspost in het Engels te schrijven zodat meer mensen kunnen meelezen. Ik zal een korte opsomming geven van de dingen die ik afgelopen dagen heb gedaan.

 • Lezing en workshop met Howard Rheingold
  Op zich vertelde Rheingold weinig nieuws ten opzichte van zijn boek Smart Mobs, maar het was erg interesssant om hem een keer in real life te horen spreken. Hij was aardig geinteresseerd in weblogs en vroeg ons om mee te denken/filosoferen op zijn website.
 • Praten met andere BlogWalkers
  Buiten de echte BlogWalk om heb ik veel met de andere deelnemers op een wetenschappelijk niveau gesproken over weblogs. Vanuit Utrecht heb ik daar alleen met Bas en Marianne goed over gesproken.
 • BlogWalk zelf
  Dit was voor m’n scriptie minder nuttig, omdat we vooral gesproken hebben over mobiel bloggen. Ik weet nu wel zeker dat ik ook na mijn scriptie verder wil met bloggen en het onderzoek naar weblogs.
 • Gebruik van software
  Veel andere BlogWalkers gebruiken Wiki om hun gedachten te ordenen. Zodra ik thuis ben, wil ik ook Wiki op mijn server installeren om aantekeningen voor mijn scriptie bij te houden.
 • Ik zal deze lijst waarschijnlijk later nog bijwerken en enkele links toevoegen.

Flickr Tag Error: Bad call to display set '72157606085073204'

3 comments
 1. Ben benieuwd hoe je wiki wilt gaan gebruiken. Ik ken wiki eigenlijk alleen van wikipedia, en het lijkt me vooral geschikt als open source applicatie voor meerdere gebruikers. Aantekeningen kun je toch ook bijhouden in kladblok 🙂

  Oh ennu…welkom thuis!

 2. Het is een ideale manier om ook je aantekeningen aan elkaar te linken, dat gaat nogal makkelijk met Wiki. OP die manier kun je alles mooi ordenen.

 3. en daar ging weer een foutje…beter opletten hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *