Der Untergang: indrukwekkend tot de laatste minuut

Een nieuwe rubriek: Getipt door Minitrue.nl. Hierin zal ik berichten over media-uitingen (films, boeken, muziek) die ik kan aanraden.
Gisteren ben ik naar Der Untergang geweest, de film verhaalt de laatste dagen van Adolf Hitler en anderen in de Führerbunker. In Duitsland is de film een enorm succes en ook gisteren in Utrecht zat de bioscoop flink vol.
De film slaagt er in om de kijker compleet onder te dompelen in de waanzin van de topnazi’s aan het einde van het Derde Rijk. De film wisselt gesprekken in de bunker af met beelden van buiten waar burgers proberen om een veilig heenkomen te vinden, terwijl ze worden gebombardeerd door de Sovjettroepen. Hitler vindt dat dit de straf is voor de lafheid van het Duitse volk, hem valt niks te verwijten.
Tip voor als je de film nog wilt gaan kijken, neem vantevoren nog een keer de Duitse kopstukken door. Ideaal hiervoor is Wikipedia: Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Albert Speer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *