MSN Spaces: Dubbelplus gecensureerd

De traditionele media stonden afgelopen week vol met berichten over MSN Spaces, de weblog-service van Microsoft. Het bekende Amerikaanse weblog Boing Boing onderwierp de service aan een test. Wat bleek? Microsoft blokkeert bepaalde woorden in de titels van weblogs.

Als je van plan bent om een weblog te beginnen over de roman Lolita van Vladimir Nabokov dan moet je niet bij Microsoft zijn; het woord ‘Lolita’ is namelijk niet toegestaan. “Smoking Crack: A How-To Guide For Teens”, mag dan meer wel.
Kinderen voor Kinderen zong er al over: “Wat je niet ziet, bestaat niet.” George Orwell schreef eerder al een boek: Nineteen Eighty-Four. MIsschien wat voor de manager van MSN Spaces.
Heeft iemand al de Nederlandse versie van MSN Spaces ontdekt? Dan gaan we zeker een testje doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *