Muziekstokje

Ik kreeg de illustere eer van zowel Bas als Sander om het muziekstokje over te nemen. Hoewel ik eigenlijk een teringhekel heb aan lijstjes, maak ik voor jullie een uitzondering. Daar gaan we dan…

1. Wat is het totale grootte aan muziekbestanden op je computer?
3,47 GB (3.732.024.721 bytes) aan ‘normale’ muziek. Daarnaast heb ik nog een mapje met Oud en Fout à raison van 1,55 Gig. Samen maakt dat 5,02 GB.

2. Wat is de laatste cd die je gekocht hebt?
Gedownload: Hotel New York van Anouk. Anouk is weer helemaal terug, lekker springen! Maar gekocht? Dat was Hopes and Fears van Keane, in de zomervakantie. Viel eigenlijk een beetje tegen, ik luister ‘m nooit meer.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voordat je dit bericht las?
Tijdens het schrijven heb ik ‘m grote mp3verzamelbak opstaan. Op dit moment komt Shola Ama voorbij met You might need somebody. En nu is het Save Ferris met Come on Eileen. Als je eenmaal deze versie kent dat wil je het origineel nooit meer horen.

4. Geef 6 nummers door die je heel vaak luistert, of die veel voor je betekenen, en waarom?
Dan moet ik even nadenken. Meestal luister ik naar 3FM en zet ik niet bewust bepaalde nummers op. In willekeurige volgorde dan toch:

Counting Crows – Rain King
En dan het liefst de versie van Across a wire: Live in New York. Deze plaat geeft me echt kippenvel. De emotie die zanger Adam Duritz in dit nummer legt is gigantisch. Als de Counting Crows in Nederland optreden dan ga ik naar ze toe.

Herman en ik – Als je bij me weggaat
…mag ik dan met je mee. De beste zin ooit. Thomas Acda zong vroeger in Herman en ik, later heeft hij het nummer ook samen met Paul de Munnik gezongen.

Oasis – Champagne Supernova
Het nummer van Oasis waar alles inzit. De hele cd (What’s the Story) Morning Glory? is trouwens erg goed.

Racoon – Ice Cream Time
Toen ik nog elke dag met de trein van Nijmegen naar Utrecht ging zat de cd Till Monkeys Fly van Racoon steevast in m’n discman. Ice Cream Time geeft het echte zomergevoel: “Pamela Anderson look-a-likes lie naked in the sand. I quickly turn around and dig a bigger hole for my best friend.”

Anouk – Time is a Jailer
Van de eerste cd van Anouk, Together Alone. Als je echt depressief wilt worden dan moet je dit nummer op repeat zetten.

Ryan Adams – Tina Toledo’s Street Walkin’ Blues
Zonder B voor zijn voornaam! Is het nou rock of blues of country? Gewoon luisteren…

5. Aan welke drie personen geef jij het ‘Muziekstokje’ door, en waarom?
Eens even kijken of ik nog webloggers ken die het stokje nog niet gehad hebben. In ieder geval aan Hilde en aan David van Putten. Daarnaast maar een extra push voor David Nieborg.

4 comments
 1. Ik zet ‘m erbij, alhoewel ik ook een hekel aan lijstjes invullen heb :).

 2. Ik ben ook van mening dat je muziek ook weer niet te vaak moet luisteren, dan loop je namelijk het risico dat nummers saai worden. Vandaar dat ik ook meestal naar de radio luister en af en toe naar mijn ‘eigen’ muziek.

 3. Dat is inderdaad wel slim ja! Persoonlijk luister ik nooit radio … ga ik me te snel storen aan de rotzooi die gedraaid wordt. Mijn cd verzameling breidt zich dus snel uit ; )

 4. Toch een lijstje ; ).

  Een korte reactie ‘de moi’:

  Ik heb ook niets met Keane nee …

  Racoon is inderdaad erg vrolijk! Leuke muziek!

  Ryan Adams vind ik na een tijdje een beetje vervelen.

  David moet nu wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *