GeenStijl.nl blinkt uit in afwezigheid

GeenStijl.nl is de grote winnaar geworden van de uitreiking van de Dutch Bloggies 2005. About:blank organiseerde vandaag voor de vijfde keer de verkiezing van de beste weblogs van Nederland in het Museum voor Communicatie in Den Haag.
GeenStijl.nl won alle Bloggies in alle categorieën waarin ze genomineerd werden. Jammer genoeg vond niemand van GeenStijl.nl het de moeite om naar Den Haag te komen om de prijzen op te halen. Onder de wel aanwezige andere bloggers ontstond meteen een discussie om de verkiezing de volgende keer anders te organiseren, zodat ook kleine weblogs een kans hebben.
Foto’s van het evenement staan in het fotoalbum.

De vakjury koos ook GeenStijl.nl als beste weblog. Op zich een terechte keuze, GeenStijl.nl is er immers in geslaagd om opschudding te veroorzaken in de weblogswereld en om meerdere keren in het nieuws te komen met hun posts. De jury merkte wel op dat er nog genoeg ruimte is in de weblogwereld voor nieuwe initiatieven en ze hoopt dat er in het komende jaar serieuze concurrentie ontstaat voor GeenStijl.nl.

De Bloggies werden uitgereikt op basis van publieksstemmen. Het nadeel van dit systeem is dat het weblog met de meeste lezers het makkelijkste kan winnen, vandaar dat het GeenStijl.nl zelfs lukte om in de categorie ‘beste vormgeving’ een Bloggie in de wacht te slepen, een award die volgens mij beter op z’n plek was geweest bij de nieuwe lay van Retecool.
Een oplossing hiervoor is om voor de Bloggies te laten stemmen op de manier waarop de Oscars worden gekozen. Een grote groep mensen uit het vakgebied (webloggers zelf dus) heeft een beter oog voor kwaliteit en kan betere keuzes maken. En misschien dat Minitrue.nl dan ook nog eens aan de bak komt. Tot zover uw verslaggever vanuit Den Haag, terug naar de studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *