Dutch Bloggies echoën in de blogosphere

Zoals dat hoort bij prijsuitreikingen, galmen ook de Dutch Bloggies nog flink na. De overwinning van GeenStijl.nl wordt door niet iedereen al terecht gezien, er worden plannen ontwikkeld om de Dutch Bloggies volgend jaar helemaal anders te doen. Een overzicht van het commentaar op andere blogs.

About:blank: Uitreiking Dutch Bloggies
Terwijl de redactie nog even rustig alle organisate-stress van de afgelopen weken wegspoelde met wat biertjes en tapas, is de blogosfeer al weer aardig in de pen geklommen over de (onterechte?) winnaars Geenstijl.nl, de prijzen an sich en de manier waarop de nominaties tot stand komen (…).
Bron: About:blank

MarketingFacts heeft een mooi overzicht van alle prijswinnaars. Voor mij onbegrijpelijk dat MarketingFacts niet heeft gewonnen. Inmiddels is hier al een uitgebreide discussie ontstaan over de toekomst van de Dutch Bloggies

MarketingFacts: Dutch Bloggies: 9 weinigzeggende prijzen voor GeenStijl
De Nederlandse Blogosfeer is duidelijk een maatje groter aan het worden. Dat gaat sneller dan verwacht en dat heeft ook de Dutch Bloggies dit jaar enigszins verrast. Gelukkig was er ook zelfkritiek en dat – in combinatie met de verder uitstekende organisatie van het evenement – geeft me voldoende vertrouwen dat men zich herpakt en men als herboren uit deze strijd tevoorschijn kan komen.
Bron: Marketingfacts

Hersenscheet (winnaar in de categorie Beste Nieuwkomer) heeft een award van GeenStijl.nl meegenomen en op Marktplaats te koop aangeboden.

Hersenscheet: Te koop! Een Dutch Bloggie van GS
Wat lezen we nu op GeenStijl? “Verder schrijven we het best, hebben we de beste vormgeving en kregen we beeldjes voor beste collectieve weblog.” Wat krijgen we nu! GeenStijl heeft de beeldjes helemaal niet opgehaald! Gelukkig heeft Hersenscheet de zorg op zich genomen voor één van hun Bloggies.
Bron: Hersenscheet

Het ANP heeft duidelijk niet op zitten letten bij de uitreiking, want zowel bij Planet.nl als bij Nu.nl lezen we dit:

Een vakjury van internetjournalisten en webontwerpers koos GeenStijl in totaal in negen van de zeventien categorieën als de beste.
Bron: ANP (Planet/Nu.nl)

De Telegraaf heeft het beter begrepen:

De Telegraaf: Iedereen ‘journalist’ op de weblog
Een “blijvertje”, concludeerde zaterdag de jury van de Dutch Bloggies over de weblog, jaarlijkse prijzen voor de beste weblogs. “Misschien dat de waan van de dag op veel weblogs regeert, maar allen tezamen laten zij zien dat de weblog niet gelijk kan worden gesteld aan het eerste de beste internethype.”
Bron: De Telegraaf

Alleen jammer dat er dan meer een halve gare internetdeskundige bij wordt gesleept, ziet ook Sargasso.

Sargasso: Quote du Jour
“Normen bestaan niet, de waarheid doet er niet toe. Nederlandse weblogs vormen geen bijdrage aan de journalistiek.”
A. Benschop heeft, nadat hij als internetsocioloog het internet meerdere malen op wetenschappelijke wijze heeft uitgelezen, zijn oordeel klaar over de Nederlandse weblogwereld in het algemeen en (het vandaag op de Bloggies ‘clean sweepende’) Geenstijl in het bijzonder.
Bron: Sargasso

En zelfs GeenStijl.nl is ijdel genoeg om te vertellen over de prijzen die ze niet hebben opgehaald.

GeenStijl.nl: GeenStijl wederom de grote winnaar
GeenStijl is vanmiddag, evenals vorig jaar, opnieuw als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies. Negen keer genomineerd en ook negen Bloggies. Volkomen terecht natuurlijk, maar volgend jaar hopen we toch echt op wat meer concurrentie.
Bron: GeenStijl.nl

2 comments
  1. Mooi overzicht Jeroen, complimenten! Jammer dat we elkaar gisteren niet hebben gesproken. Wij waren vanuit mf ook aanwezig. Volgende keer dus!

  2. De telegraaf heeft ook niet helemaal gelijk, als je veder in het artikel leest:

    De computerkrakers die deze dagen terechtstaan wegens hun aanval op de internetpagina’s overheid.nl en pagina.nl, hielden nauw contact met de makers van “internetgemeenschap” Fok.nl dat het nieuws over de actie daarom als eerste kon brengen.

    Dat is dus ook niet helemaal waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *