Sargasso: Dagelijkse dosis Europese grondwet

De redactie van Sargasso ontdekte dat Stephan Okhuijsen op zijn weblog Steeph elke dag een stukje bespreekt van de Europese grondwet.

Omdat wij van Sargasso het erg belangrijk vinden dat het debat over de EU-Grondwet op inhoud wordt gevoerd en niet vanuit de onderbuik wordt benaderd haken wij in op dit goede initiatief van Steeph. De komende weken zal hij u hier regelmatig bestoken met teksten uit de EU-Grondwet en deze larderen met zijn persoonlijke commentaar.
Bron: Sargasso – Dagelijkse Dosis Europese Grondwet – Aankondiging

Ikzelf ben (denk ik) voor de Europese grondwet. Het is een instrument dat de Europese burger juist meer macht kan geven in het grote politieke steekspel op ons continent. Maar ik zal de posts van Stephan lezen om mijn mening beter te kunnen vormen. En iedere politieke discussie op een weblog is natuurlijk mooi meegenomen voor mijn scriptie!

En aangezien ik nu al een tijdje Sargasso lees, weet ik dat ik hiermee ook zeer waarschijnlijk een hele berg scherpe kritiek over me afroep. Laat maar komen! Ik heb ook zo mijn tekortkomingen en als ik daar tijdig op gewezen wordt, helpt me dat alleen maar om uiteindelijk beter een keuze te maken over wat ik ga stemmen.
Als achtergrond is het wel zo eerlijk om te zeggen dat ik politiek gezien ernstig naar links leun.
Bron: Sargasso – Dagelijkse Dosis Europese Grondwet – Aankondiging

7 comments
 1. Goed plan! Een discussie waar zowel voor als tegenstemmers aan mee doen is veel waard!
  Hoewel ik richting tegen ga, heb ik nog niet besloten. Dus open voor discussie.

 2. Er zijn veel websites waaraan andacht wordt besteed aan de voor en tegens van de Europese grondwet, soms ook met andere invalshoeken. Dus staar je niet blind op deze ene website, hoe aardig ook, maar orienteer je breder.

 3. Maar, Gert, dit is wel een _weblog_. Sargasso is nog een flink bezocht weblog ook, waar enorm gediscussieerd kan worden over politieke onderwerpen. Dat heb ik op andere sites in deze mate nog niet gezien.

 4. “Een instrument dat de Europese burger juist meer macht kan geven…”

  Volgens mij heb je teveel naar JP zitten luisteren!

 5. Volgens mij heb jij teveel naar het gezeur van Marijnissen geluisterd!
  De Europese Grondwet geeft burgers meer macht en vooral meer duidelijkheid. Belangrijke rechten worden eindelijk goed vastgelegd.

 6. ik luister niet naar Marijnissen. Maar ach, je hebt helemaal gelijk, die nieuwe grondwet is echt een voorbeeld van duidelijkheid, en natuurlijk krijgen we allemaal een klein beetje meer macht;
  http://www.sargasso.nl/index.php?p=735#more-735

 7. Het is iig een flinke stap in de goede richting. Tegenstemmen brengt ons niks verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *