Hij blogt wat wij denken!

Zie hier het beste idee voor een titel voor mijn scriptie tot nu toe. Natuurlijk geënt op de gevleugelde uitspraken van de aanhangers van Pim Fortuyn; “Hij zegt wat wij denken!”
Dat sluit mooi aan bij het onderwerp van mijn scriptie, waarin ik onderzoek of weblogs in staat kunnen zijn om burgers meer bij de politiek te betrekken, iets waar Pim in zijn korte carrière toch goed in geslaagd is.
Ik ben trouwens razendbenieuwd hoe Pim met weblogs zou zijn omgegaan. En waarom heeft Geert Wilders eigenlijk nog geen weblog?

2 comments
  1. Jeroen, ik ben niet zo weg van je titel. Een weblog moet (ook) uitnodigen tot communicatie en debat. Als politici alleen maar bloggen wat hun aanhang denkt, hoeven ze toch ook niet te gaan bloggen? Wat heb je aan uitsluitend bloggen voor eigen parochie? Er zijn al een paar voorbeelden van blogs voor eigen parochie die het goed doen onder de eigen aanhang, maar waar ‘buitenstaanders afhaken vanwege juist dat hoge sekte-gehalte. En het is zeker geen manier om (meer) burgers bij de politiek te betrekken. Geert Wilders heeft een paar keer gezegd dat hij op z’n nieuwe website een blog ging starten, maar hij laat het nog afweten. Ik vraag me af of Wilders’ weblog wel zal slagen. Succes met je scriptie!

  2. Ik ben vooral op zoek naar een titel die op een leuke manier de lading dekt. Met “Hij blogt wat wij denken!” leg ik vooral nadruk op de hoofdsvraag van mijn scriptie, of weblogs politiek dichter bij de burgers kan brengen. De invulling van de scriptie zal laten zien dat inderdaad communicatie en debat (het gesprek) daarin belangrijk zijn. Ik denk alleen dat dat niet persé in de titel hoeft terug te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *