Blogs ondernemen actie tegen Brein

Onder de noemer De Stijlloze Brein Brievenactie startte GeenStijl.nl vandaag een actie om de stichting Brein dwars te zitten in hun geplande rechtszaak tegen anonieme downloaders. De weblogs Retecool en VKmag ondersteunen de actie.
De weblogs roepen op om massaal bij Brein navraag te doen naar de gearchiveerde persoonsgegevens. Brein moet wettelijk binnen vier weken deze brieven beantwoorden.

Het leuke is dat Brein waarschijnlijk iedereen een briefje terugstuurt dat ze geen gegevens hebben. En dat gaat ze opbreken: want ze hebben de gegevens mogelijk wel, maar voorlopig alleen nog in de vorm van een ip-adres. Daar voorziet de wet niet in, dus in de nabije toekomst kan dit nog voor de nodige juridische problemen zorgen voor Brein.
Bron: GeenStijl.nl – De Stijlloze Brein Brievenactie

Aan de reacties te zien willen veel lezers de moeite nemen om een brief te sturen, die van mij ligt inmiddels al in de bus.

Howard Rheingold schrijft in zijn boek Smart Mobs over de de kracht van via het internet gevormde consumentengroepen. De nieuwe media dienen hier als Cooperation Amplifier. Zeker interessant om een keer te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *