GeenStijl.nl uit de bocht over Simone van der Geest

GeenStijl.nl is even helemaal de weg kwijt. Dat blijkt uit het schokkend lage niveau van een post waarin Simone van der Geest, een redacteur van Netwerk aan de hand van een column wordt neergezet als een activist van GroenLinks die de touwtjes bij Netwerk strak in handen heeft. Van der Geest schreef een column over de nieuwe doorgeslagen politieke correctheid waarin alles wat links is niet kan deugen. Laat GeenStijl.nl daar nou net een handje van hebben.

Na een opsomming van een aantal incidenten besluit de Netwerk-redacteur en GroenLinks-activist met: “Kortom dezelfde groep krijgt overal de schuld van. Lessen trekken uit de geschiedenis is soms helemaal zo gek nog niet.” Welke lessen we uit welke geschiedenis moeten trekken laat Van Geest in het midden. Maar ze bedoelt: Marokkanen worden net zo behandeld als de joden in de jaren dertig en veertig.
Dus hoezo onafhankelijke journalistiek? Simone van Geest is getrouwd (of woont samen) met een journalist van Vrij Nederland. Ergens, een jaar of tien geleden was zijn kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks. In haar column in de Journalist schrijft ze: “Verstandige mensen in de politiek hebben inmiddels ook de islam ontdekt als legitieme zondebok.”
Haar column is cruciaal voor wie wil weten wat de agenda van Netwerk is.
Bron: GeenStijl.nl – GroenLinks toppertje speelt Netwerkjournalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *