Talpa en Retecool, deel III

Vandaag ontstond er in de financiële wereld opschudding door een vals persbericht waarin werd gezegd dat Deutsche Telekom de aandelen Versatel die Talpa nu nog in bezig heeft, wilt overkopen. Het ANP was zo onverstandig om die bericht niet even snel te checken… (zie Planet) Molblog reageerde alert:

In hun haast de geweldige primeur wereldkundig te maken verzuimden de journalisten bij de persbureaus even te checken. Dan kunnen ze net zo goed webloggers worden.
Bron: Molblog – Valse p.r. stuwt Versatel-koers, via R-win.com

Maar nu gaat BNR Nieuwsradio nog een stap verder. Ze zeggen zonder onderbouwing dat de bezoekers van Retecool de bron zijn van het valse persbericht!

Versatel en Talpa lijken slachtoffer geworden te zijn van een wraakaktie van de bezoekers aan de populaire weblog ‘Retecool’. (…)
‘Radicalimero’ schrijft op de weblog lekkerdoelloos bijvoorbeeld: ‘Inmiddels is duidelijk geworden dat het mailtje van shitzooi.nl komt, waar je anonieme e-mails kan sturen. Het aandeel Versatel (ja, ongelooflijk interessant) steeg wel erg op dit nieuws’. En ‘Jules sans Scrupules’ meldt: ‘Je moet natuurlijk niet sollen met een populaire website, want dan krijg je dit’.
Bron: BNR Nieuwsradio – Vals persbericht Talpa mogelijk wraakactie

Het moet toch niet gekker worden in medialand als de traditionele zo slecht om gaan met de journalistieke waarden waarvan ze zelf zo zeker zeggen dat de journalisten die wel respecteren, maar weblogs niet.

Inmiddels zijn de betreffende Talpa-fotofucks overal op internet verspreid, onder andere op Flickr.

Meer over dit onderwerp op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *