Weblog Westerink kan imago Delfzijl schaden

Dat zegt de Groningse hoogleraar staatsrecht Engels volgens RTV Noord. Westerink is wethouder voor het CDA in de gemeente Delfzijl en houdt een ‘weblog‘ bij. (Dat eigenlijk geen weblg is, maar dat is voor een andere keer.)
Als ik echter zelf naar het bewuste interview (RealAudio) luister, dan hoor ik heel iets anders. De hoogleraar zegt dat Westerink voor zijn uitspraken op zijn site verantwoording moet afleggen aan het college en aan de gemeenteraad. En dat lijkt me nogal logisch.

Het Groningse gemeenteraadslid voor de VVD Remco Kouwenhoven heeft geen goed woord over voor dit “komkommernieuws”.

Zouden al die gemeenten die door webloggende raadsleden, wethouders, etc op de weblogkaart gezet worden ook geschaad kunnen worden? Of zou het wellicht meevallen? Misschien zou het een idee zijn om alle bestuurders een zwijgverbod op te leggen? Want tja, wat ze zeggen zou het imago van de desbetreffende gemeente wel eens kunnen schaden.
Bron: Remco Kouwenhoven – Westerink en komkommertijd

En ja hoor, de PvdA gaat vragen stellen in de raad over de teksten van Westerink, zo meldt RTV Noord. Luister voor de lol even naar de suggestieve vragen van de verslaggever. Petje af hoor voor deze puike onderzoeksjournalistiek.

(Via R-win.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *