GeenStijl.nl op teentjes getrapt door weblogdeskundige

Het AD belde even met Matthijs van den Broek voor een uitleg over het filmpje van de vechtende scholieres waar Fok! en GeenStijl.nl over berichtten. Blijkbaar houdt GeenStijl niet zo van vrijheid van meningsuiting:

Vanmorgen werd ik bedreigd door de redactie van Geenstijl dat ze me het leven heel zuur gaan maken. Ik ben namelijk een weblogkenner.
Bron: www.ditdanweerwel.nl – AD Fundum

Inmiddels meldt Matthijs dat GS het allemaal niet zo erg bedoelde, maar inmiddels heeft GS zelf wel een hate-postje de deur uit gedaan. En waarom is GS nou zo boos? Om deze regels uit het AD:

In het bericht op GeenStijl werd gesproken van een schedel- en kaakfractuur terwijl het slachtoffer uiteindelijk ‘slechts’ een lichte hersenschudding bleek te hebben.
Typisch voor de ‘shocklog’ volgens student communicatiewetenschap en weblog-kenner Matthijs van den Broek. “Ze provoceren en dikken dingen extra zwaar aan. Dat gebeurt op een kwetsende manier, die vervelend is voor betrokkenen.”
Bron: AD.nl – Wat privé was, staat nu op weblog

Agossie, wat zijn ze bij GeenStij.nl toch weer zielig… We moeten opkomen voor de rechten van de nieuwe weblogdeskundigen!

3 comments
  1. Ha, Jeroen. Wat een ophef niet. Maar bij GS waren ze niet heel blij met de ‘bedreigingen’. Goede middag, wat een kouwe drukte!

  2. Maar je had het toch zelf over “bedreigingen”? Wat zeiden ze dan precies?

  3. Kritiek incasseren is inderdaad niet het sterkste punt van geenstijl, het zijn mietjes die zich achter de rok van moeder shuilhouden.
    Op mijn weblog valt genoeg te lezen over deze onsmakelijke randfiguren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *